KRISTIANSAND: Mannen fremleide hos den andre mannen da han i november i fjor havnet i klammeri med ham. Begge to er opprinnelig fra Tyskland.

Ifølge rettsdokumentene skal krangelen ha hatt sitt utspring i økonomiske uenigheter, og den aktuelle krangelen skal ha oppstått da den nå dømte mannen nektet den andre mannen å låne bilen.

Det oppsto munnhuggeri og det utviklet seg til knuffing og etter hvert en slåsskamp. Den fornærmede i saken klarte å komme seg opp til 2. etasje, men den domfelte fulgte etter. Krangelen skal ha fortsatt og på et tidspunkt løp den tiltalte ned i 1. etasje og hentet en knivlignende sag eller håndsag.

Truet med sirkelsag

Han skal deretter ha truet den andre mannen ved å holde sagen mot halsen hans og sagt "jeg skal drepe deg" på tysk, ifølge den fornærmede. Denne delen var imidlertid utelatt fra forklaringen til den dømte.

Mannen skal også på et tidspunkt ha truet med en sirkelsag, men fant ikke strømuttak i trappeoppgangen. Dette var etter at den fornærmede hadde låst seg inne i 2. etasje og tilkalt politiet.

Da politiet kom til stedet kom den domfelte dem i møte noen hundre meter ned i gaten og han innrømmet at det var han som hadde truet.

I tingretten var det truslene mannen ble dømt for. Han ble dømt til samfunnsstraff i 36 timer og den knivlignende sagen har blitt inndratt av staten. Han måtte også betale 2000 kroner i saksomkostninger.