KRISTIANSAND: 22-åringen har i et avhør for kort tid siden, gått fra sin forklaring om at det var han som skjøt Levi Sørensen i leiligheten på Lund 15. juli i fjor. Nå har han forklart at det var den avdøde kameraten, som tok sitt eget liv i fengselet i Arendal, som skjøt 21 år gamle Levi Sørensen.

Den siktede sier også at det var kameraten som kuttet over strupen på Sørensen.

Retten skriver i sin kjennelse i tilknytning til spørsmålet om fengslingsforlengelse, blant annet:

«Retten finner imidlertid ikke at mistanken mot han av den grunn er særlig svekket. At siktede på et så vesentlig punkt og etter så vidt lang tid endrer forklaring fremstår alene som påfallende. Avgjørende for retten er likevel at hans siste forklaring ikke er egnet til å distansere han fra drapet. Retten tiltrer påtalemyndighetens vurdering om at de seneste opplysningene mer belyser rollefordelingen mellom siktede og den avdøde kameraten, enn at han ikke har vært med på foretagende. Siktede har erkjent å ha vært tilstedet da skuddet falt, at han var med på å bære Sørensen ut av den aktuelle leiligheten, legge han opp i en tilhenger og dumpe liket i Otra. Videre har han erkjent å ha tatt hånd om skytevåpenet og kastet det i elven. Retten finner på denne bakgrunn, uavhengig av hvem som skjøt og kuttet fornærmedes strupe at han uansett med skjellig grunn kan mistenkes for å ha vært delaktig i drapshandlingen».

Ifølge fengslingskjennelsen, kan saken komme til behandling i retten i august eller september. Foreløpig er den siktede 22-åringen varetektsfengslet fram til 20. juni.