MANDAL: — Vi kjenner ennå ikke årsaken til brannen, men det er funnet en grill nede ved vannet, opplyser innsatsleder i Agder politidistrikt, Patrick Vollen til fvn.no.

Klokken 18.30 kunne politiet opplyse til fvn.no at brannvesenet hadde klart å transportere en hovedvannledning inn i terrenget. Denne har forgreninger ut i brannområdet.

— Brannvesenet har dermed klart å komme i gang å slukke med vann. Til nå er det benyttet såkalte smekker for å slå ned flammene, opplyser Vollen.

Ifølge Vollen er det noen få hytter i området, men disse skal ikke ha vært i fare så langt.

— Det er et fryktelig kuppert terreng, og dermed svært vanskelig å jobbe. Brannstedet ligger i tillegg på toppen av Gismerøya, opplyser innsatslederen.

Brannarbeidet startet med et lag på fem mann i tillegg til politiet. Ettersom det var sterk vind i området, ble flere mannskaper tilkalt. Nå er det omkring ti mann i arbeid.

Ved 18.30 hevdet mannskapene at de begynte å få kontroll over brannen.

Brannkonstabel Sverre Jakobsen i Brannvesenet Sør sier alarmen gikk klokken 17.15. — Vi fryktet at brannen kunne utvikle seg ettersom det var kraftig vind i området, men vi fikk holdt det i sjakk med smekker, sier Jakobsen.

Gismerøya har mye industri, men det er også et naturområdet hvor blant annet hytta til Thorbjørn Egner ligger.