KRISTIANSAND: Heller ikke svindeltiltalte Steinar Gunvaldsen (50) møtte på tiden torsdag morgen. De tiltaltes uteblivelse førte til at rettssaken mot dem ble utsatt også på dag to. Etter en stund dukket 50-åringen opp, men 38-åringen uteble.

De to mennene står tiltalt for å ha forledet 217 personer til å forhåndsbetale totalt 640.000 kroner for hundegårder som aldri ble levert. Mennene er også tiltalt for omfattende trygdesvindel.

Etter én time kontaktet aktor, politiadvokat Hilde Almåsstø, politiet operasjonssentral og ba politiet være på utkikk etter 38-åringen og ga en pågripelsesordre. Begge mennene er stevnet og er dermed forpliktet til å møte i retten.

De to svindeltiltalte mennene ble irettesatt av tingrettsdommer Ben Fegran da de ikke møtte på tiden på rettssakens første dag. Gunvaldsen unnskyldte seg med at han ventet politiet skulle hente ham i boligen i Søgne.

– Ingen kom og hentet meg. Jeg ga beskjed både på lensmannskontoret i Søgne og hos politiet i Kristiansand om at jeg måtte hentes, svarte tiltalte Steinar Gunvaldsen (50) til Fegran

38-åringen unnskyldte seg med at han for tiden er uten fast bolig.

– Dere forplikter å møte på tiden og skal sørge for å være her på tiden når saken fortsetter de neste dagene, sa en bestemt Fegran under gårsdagens forhandlinger.