MANDAL: Lindesnes avis skriver i dag at en ansatt ved Pleie— og omsorg Sentrum i fjor høst fant en konvolutt med 25.000 kroner i kontanter i en eske med bleier på enhetens bleielager.

– En pleier skulle inn her og hente en pakke bleier. Ja, du kan jo skjønne overraskelsen var stor da hun fant en konvolutt med bunke på bunke med pengesedler, sier enhetsleder Anne Grete Lunde til avisen.

Hjemmetjenesten i Mandal arver gjerne utstyr fra brukere som ikke lenger har behov for utstyret sitt, eller går bort. Et lager med blant annet bleier er samlet opp på denne måten, og det var her konvolutten ble funnet.

Hvorfor pengene var gjemt mellom to bleiepakker, får man kanskje aldri svar på.

– At de gjemmer ting i bleiekassene sine er nytt for meg. Jeg tror ikke de gamle gjemmer bort pengene sine sånn så ofte lenger. De stoler nok mer på bankene nå. Men vi vet jo at det er de som har tatt ut hele trygden sin i kontanter, sier Lunde til Lindesnes.

Produksjonsdatoen på pengesedlene tyder på at bleiene kan ha ligget på lageret siden 2006. Siden pengene ble funnet, har enheten forsøkt å spore opp eieren eller vedkommendes etterlatte - uten hell.

Etter å ha blitt oppbevart i rådhusets safe i snart ett år, er pengene nå overlevert politiet. Lunde mener pengene kommer til å gå til statskassen dersom ingen gjør krav på tusenlappene.