SØGNE: — Vi fikk melding om strømbrudd klokken 10.45 fra nettsentralen. Hendelsen førte til at store deler av Søgne var uten strøm på et tidspunkt. På det meste var omkring 4700 strømabonnenter uten strøm, forteller informasjonsrådgiver i Agder Energi, Hanne Liv Refsnes, til fvn.no.

Agder Energi begynte straks feilretting og klokka 12.40 er det bare 20 kunder som fortsatt står uten strøm. Disse abonnentene er tilknyttet den såkalte Åros-linja.

— Vi jobber med feilsøkning for å løse problemene, sier Refsnes.

Klokken 11.11 fikk brannvesenet melding om brann i en transformatorkiosk i Stauslandsveien. Mye tyder på at strømbruddet kan ha en sammenheng med brannen.

— Det har vært et overslag i transformatoren i Stauslandsveien. Den har vi koblet ut, men vi vet ikke hva årsaken til feilen er. Vi har montører ute og har fullt fokus på feilretting, sier Refsnes ved 12-tiden.

Brannfolk på stedet opplyser til fvn.no at det var naboer som oppdaget brannen i transformatorkiosken. Naboene skal ha hørt smell-lyder fra installasjonen. Det skal ikke ha vært flammer, men steget røyk fra boksen.

Har du tips i saken? Ring oss på 03811.