KRISTIANSAND: — Nei, det er ikke noe bestillingsverk akkurat, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen ved Hennig-Olsen Is til Fædrelandsvennen.

Natt til fredag fikk iskremprodusenten en av veggene som vender ut mot Hannevika malt over med en svær graffiti, hvor det står "I Love T".

Administrerende direktør i Hennig-Olsen Is, Paal Hennig-Olsen. Foto: Christian Nørstebø

Og det er altså ikke en kjærlighetserklæring signert Hennig-Olsen selv de sene nattetimer.— Det er nok bare noen som har hatt det gøy, men den er egentlig ikke så fin, humrer direktøren etter å ha kastet et raskt blikk på det som nå lyser opp fabrikkveggen som en gigantisk veiplakat.

Ikke anmeldt

Så langt er hærverket ikke anmeldt til politiet.

— Nei, vi har diskutert det, men så langt har vi ikke gjort det, sier han.

Han tror likevel noe må gjøres for å hindre at det skjer igjen.

— Det er nok en fristende vegg for de som liker å tagge, siden den er hvit og stor som et lerret, så vi må nok diskutere hvordan vi kan forebygge det, sier han.

Det er ikke første gang at noen klatrer opp på taket for å spraye den store veggen.

— Det er vel andre eller tredje gangen vi har tagging på den veggen på tjue år, anslår han, uten å ønske seg noen umiddelbar økning i den tallhistorikken.

— Det koster jo å fjerne malingen og det er plagsomt dersom det skjer jevnlig, sier Hennig-Olsen.

- Behold den!

lovligvegg_andersen2 Foto: Kristin Ellefsen

Daglig leder Terje Andersen ved Sprayboks kunsthall og pådriver for såkalte lovligvegger i Kristiansand har forståelse for at Hennig-Olsen Is finner den ulovlige malingen plagsom, men oppfordrer likevel den sørlandske iskremprodusenten til å forebygge nye tilfeller ved å ta uvanlige grep.— Det artigste hadde vært å få tak i de som står bak piecen og utfordre dem til å gjøre jobben ordentlig. Det hadde vært en kul løsning med et positivt resultat, mener Andersen, som selv har noen ulovlige piecer på samvittigheten før han besluttet å gjøre gatekunsten om til et lovlig levebrød i form av lovligvegger, utstillinger samt private og offentlige utsmykninger.

— Min erfaring er at hvis man gjør en ordentlig malejobb på en slik vegg, så tar ingen andre og maler over den igjen, sier han og forteller om flere steder som er blitt tagget ned og malt over gjentatte ganger, til det til slutt kom noen som gjorde en så bra jobb at motivet ble stående urørt.

— Det er en kul vegg som mange ser, påpeker han og oppfordrer Hennig-Olsen Is til å se verdien i veggen.

- Men kanskje taggerne må endre budskapet noe?

— Ja, he-he. Siden Hennig-Olsen lager iskrem så bør de nok det, konkluderer Andersen.

Når Fædrelandsvennen igjen tar kontakt er ikke Paal Hennig-Olsen fremmed for forslaget.

— Det er noe vi skal diskutere og vurdere denne uka, men det kan godt være at det blir noe slikt, sier den administrerende direktøren.