ARENDAL: Det var 29. februar at 25-åringen var på byen i Arendal med en venninne. Mens de var ved utestedet Castelle, kom den fornærmede mannen og en kamerat til stedet. Fornærmede skal ha snakket til voldsmannens venninne. 25-åringen skal da ha henvendt seg til offeret og krevd at han fikk kjøpe en Iphone for 200 kroner.

Da offeret avviste dette skal 25-åringen ha dyttet til vedkommende slik at han mistet sin egen telefon i bakken. Mens offeret bøyde seg ned for å plukke opp mobilen, gikk drammenseren til angrep.

Liggende bevisstløs

— Mens fornærmede sto bøyd tok tiltalte løpefar og "tuppet" fornærmede i ansiktet. Offeret mistet bevisstheten, falt sammen og ble liggende på bakken i et par minutter, skriver dommerfullmektig Ole Gudmund Meland i dommen.

Det kraftige sparket medførte at underleppa revnet og måtte sys med til sammen 10 sting. I tillegg løsnet en bit av høyre fortann.

Retten mener bare flaks gjorde at offeret ikke ble påført mer alvorlige skader og varige mén.

— Det er skjerpende at volden fremstår som uprovosert, skriver retten.

Knuste rute med slegge

I retten måtte mannen også svare for tyveri av én ATV på Arilds Motorsenter i Osedalen i Froland. Det var om kvelden 28. januar at 25-åringen brøt seg inn i forretningen sammen med en kamerat. Mennene tok seg inn i butikken ved å knuse ei rute med slegge.

Fra forretningen stjal de to ATVer som hadde en verdi på 160.000 kroner hver. Mennene kjørte omkring 18 kilometer før de ble stoppet av politiet. Tiltaltes kamerat innrømmet i retten at hans plan var å stjele kjøretøyet for å selge det videre.

Alvorlig frykt

25-åringen sto også tiltalt for å ha drapstruet en person i Lillesand. Episoden skjedde etter at tiltalte og en kamerat hadde kjørt inn på en privat vei. De satte seg fast med bilen, og da de skulle kjøre tilbake var veien stengt med kjetting. Etter en del undersøkelser klarte tiltalte å finne telefonnummeret til en mann som disponerte nøkkel til bommen.

Vedkommende mente tiltalte ikke hadde noe på veien å gjøre, og ville derfor ikke hjelpe de to ut. 25-åringen skal da flere ganger ha truet med å drepe nøkkelmannen.

— Retten finner det ikke tvilsomt at truslene etter sitt innhold og i den gitte situasjon var egnet til å fremkalle alvorlig frykt, skriver retten.

Mannen ble i retten også dømt for å ha truet en politiførstebetjent i forbindelse med arrestasjon, samt for å ha sparket i stykker et sete i politiets cellebil. Han innrømmet også bruk av narkotika i retten.

I tillegg til ett års ubetinget fengsel, mister mannen retten til å kjøre bil på to år. Han må også betale 2000 kroner i saksomkostninger.