ARENDAL: — Etter rettens oppfatning vil det klart virke støtende på den allmenne rettsfølelsen og skape utrygghet om siktede blir løslatt i en så alvorlig sak som den foreliggende som gjelder drap, skriver dommerfullmektig Flemming Christoffer Hessje i fengslingskjennelsen.

Det var 5. september i år at den 66 år gamle fevikmannen ble funnet knivdrept i sitt hjem. 66-åringens samboer fant mannen livløs og tilkalte lege. Legen tolket umiddelbart likfunnet som mistenkelig og varslet politiet klokka 13.24. Politiet slo drapsalarm og tilkalte krimteknikere. Drapet ble gjennomført på formiddagen. Senere samme dag ringte den 43 år gamle kvinnen politiet og fortalte at det var hun som hadde drept stefaren. Hun ble da pågrepet.

Hun har siden sittet i varetekt. I den siste fengslingskjennelsen går det fram at påtalemyndigheten tar sikte på å holde kvinnen fengslet inntil straffesaken mot henne kommer opp, trolig i løpet av april.Retten mener det ikke foreligger fare for oversoning ettersom kvinnen høyst sannsynlig blir idømt en svært lang fengselsstraff.

I fengslingskjennelsen går det fram at 43-åringen allerede hadde samtykket i forlenget fengsling på åtte uker før rettsmøtet ble holdt.

— Mistanken mot siktede er klart ikke svekket siden forrige fengsling, men tvert imot styrket ved at siktede i politiavhør har erkjent straffeskyld etter siktelsen, skriver Hessje i kjennelsen.