SONGDALEN: — Den pågrepne 42-åringen er siktet for trusler mot sivile, opplyser jourhavende ved Agder politidistrikt, Vanja Bruvoll til Fædrelandsvennen.

Lørdag ettermiddag ble den 42 år gamle mannen fra Songdalen pågrepet og fraktet til Kristiansand politistasjon etter å ha skutt mot folk og biler på Nodeland. Da mannen ble pågrepet var han i besittelse av en avsagd hagle og en pistol.

Vitner som Fædrelandsvennen har snakket med opplyser at de ble siktet på med en avsagd hagle da dramaet utspant seg.

— Det vi har fått avklart så langt, er at en person har kjørt rundt på scooter i området rundt bensinstasjonen ved Hortemo og Nodeland, og at han har avfyrt 1-2 skudd etter 1-2 biler. Mannen som kjørte scooteren kjørte deretter den såkalte Potetveien og ble pågrepet her, opplyste innsatsleder og politiførstebetjent Salve Eieland til Fædrelandsvennen kort tid etter at 42-åringen ble pågrepet.

Mannen ble pågrepet like ved Greipstad kirke. Da hadde han skutt mot frontruta til en bil - og truffet. Ingen personer kom til skade under skyteepisoden.

Politiet beskriver den pågrepne mannen som en tidligere kjenning av politiet. Ifølge Bruvoll skal 42-åringen være domfelt flere ganger tidligere.

— Jeg har ikke oversikten over det nå, men det er flere dommer, opplyser hun.

Så langt er 42-åringen ikke blitt avhørt, og politiet kan foreløpig si lite om mannens motiv.

— Han vil trolig bli avhørt senere i kveld, eller i løpet av søndag, sier Bruvoll.