Her er den 37 år gamle båtføreren pågrepet og plassert i politibilen. Foto: Ernest Boswarva
Båten er en 20 fots Ibiza med 225 hestekrefter. Foto: Ernest Boswarva

ARENDAL: Det var 20. juli i år at politiet fikk melding om uvettig kjøring med båt i havnebassenget i Grimstad. Vitner fortalte til politiet at sjåføren virket ruset og at båten, én Ibiza med 225 hestekrefter, raste av gårde i stor fart.

Men uten politibåt i området, hadde ikke politiet mulighet til å innhente råkjøreren.Knapt to timer senere kom det inn en ny melding om at båten hadde dundret inn i et bryggeanlegg i Grømbukta.

Krasjen medførte skader på flottør, surringsring og en stålbjelke. I tillegg fikk en annen båteier knust overbygget, og ødelagt kalesje og bøyler på sin båt.

Da Fædrelandsvennen omtalte saken i sommer, opplyste operasjonsleder Børge Steinsland at mannen var svært krakilsk og slo til et vitne på stedet. Patruljen hadde ifølge operasjonslederen et strev med å få kontroll på fyllekjøreren. Ifølge politiet var mannen åpenbart beruset.

I retten ga mannen en uforbeholden tilståelse. Uten tilståelsen ville straffen blitt satt til 31 dager. Retten kom imidlertid fram til at 25 dager var en riktig straff.

Mannen mister også retten til å føre båt i ett år og må ta båtførerprøven for å kunne føre fartøy igjen.