LILLESAND: — Det er ikke for å være strenge, det er jo for å yte bedre service, sier konsulent ved kommunetorget, Kjersti Tøien.

I dag står 540 personer på venteliste for kommunal båtplass i Lillesand. Tøien regner med rundt 200 av disse ville takke ja til en midlertidig plass.

For å gjøre det lettere å administrere også midlertidige båtplasser, ønsker kommunen nå å innføre tydelige datofrister for oppsigelse. Dersom båtplassen ikke skal benyttes en sesong, vil kommunen ha beskjed innen 1. mars.

— Frem til nå har det ikke vært retningslinjer for hvor sent du kan gi beskjed for å si fra deg båtplassen. Det sier seg selv at å tilby båtplasser i juli–august er litt seint. Båthavnene våre skal være klare i midten av april. Da er det jo bare greit å vite om du har båtplass for sesongen eller ikke, sier Tøien.

Datofrister

I tillegg foreslår administrasjonen å fremskynde fristen for å betale leie fra 1. april til 1. mars. Ved senere oppsigelse kan ikke leien forventes refundert.

— Reglene for de kommunale båthavnene er gode og forutsigbare, men det er et behov for å innføre tydelige datofrister, sier enhetsleder for miljø, drift og samferdsel, Trude Jakobsen.

Behovet for båtplasser er fortsatt stort. Til tross for at Kokkenes Utvikling AS i samarbeid med kommunen bygget 65 nye båtplasser på Kokkenes i vår, er det like mange på venteliste for kommunal båtplass.

— Det er vanskelig å få ned tallet på ventelisten. En del av dem som kjøpte innskudd til båtplass på Kokkenes sto ikke på venteliste for kommunal båtplass, sier konsulent Kjersti Tøien.

Dyrere

I forslaget til budsjett er også alle leieprisene økt med fem prosent. En jolleplass vil i 2013 koste 1295 kroner, et båtfeste 1427 kroner. Tre meter flytebrygge vil koste 3911, og fire meter flytebryggeplass vil koste 5173 kroner.

— Vi har økt med fem prosent de siste årene, så det er ingen dramatikk i det, sier enhetsleder Jakobsen.

I en kartlegging Fædrelandsvennen gjorde i april i år var prisen for tre meter flytebrygge nest lavest i Lillesand. Leieprisene ble sammenliknet for alle kommunene langs sørlandskysten fra Arendal til Farsund.

Også gjestehavna blir dyrere i forslaget. Der har all døgnovernatting blitt rundt 50 kroner dyrere, slik at et døgn i gjestehavna koster fra 200 til 350 kroner natta.