FARSUND: En 27-åring er i Lister tingrett dømt til 60 dagers betinget fengsel, etter at han i august i år drapstruet to barn og en kvinne. I tiltalen heter det at trusselen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

Etter pågripelsen, under transport fra Flekkefjord til Kristiansand politistasjon, uttalte han til en kvinnelig politibetjent at han også skulle drepe henne.

Hovedforhandlingene ble holdt i tinghuset i Farsund, og tiltalte erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen. Han ble dømt til 60 dagers betinget fengsel på betingelse om opphold på institusjon.

Drapstrusler

Retten legger til grunn at tiltalte den dagen var svært beruset på alkohol, etter å ha drukket hele dagen. En patrulje rykket ut etter en telefon fra en kvinne om at en mann forsøkte å komme seg inn i huset hennes. Tiltalte ropte og skrek at han ville komme inn. Da patruljen ankom stede, hadde tiltale forsvunnet. Kvinnen fortalte at hennes sønn på seks år, og nevø på ni år, hadde kommet styrtende hjelm etter at tiltale hadde løpt etter dem, og ropt at han skulle drepe dem. Kvinnen hørte ropene da de to barna styrtet inn i huset: "Jeg er gal, jeg skal drepe dere".

Tiltalte fortsatte å rope drapstrusler, samtidig som han forsøkte å ta seg inn i huset. Her var kvinnen nå alene med fire mindreårige barn. Blant annet brukte han en trestokk til å banke på ytterdøren og et vindu med.

Tiltalte erkjente straffeskyld under hovedforhandlingen, men hevdet at han ikke husket noe. Retten fant forholdene bevist med kvinnenes vitenmål, politiets samtaler med de fornærmede, og vitenutsagn fra en nabo.

Drapstruet politiet

Bak i politiets patrulje på vei til arresten i Kristiansand, ropte han flere ganger at han ville slippes fri, og kom seg også løs av selen, og dunket hodet mot bilgulvet. Politibetjenten avkreftet han at kunne løslates, og han sa da blant annet "jeg skal drepe deg". Tiltalte husket heller ikke noe fra denne episoden, men erkjente straffeskyld.

I seg selv var handlingene alvorlige nok til å utløse ubetinget fengsel, men straffen ble gjort betinget ettersom tiltalte befinner seg på et rehabiliteringssenter for rusavhengige. Betingelsen er at han blir på institusjonen fram til 1. august 2013.