FARSUND: Forslaget kommer fra Farsunds turistsjef, Ann Helen Erichsen. Med seg i ryggen har hun et enstemmig Farsund Formannskap. De forslår en havneavgift på 150 kroner i døgnet per båt. I tillegg ønsker de at gjestene skal betale for eget bruk av strøm og vann ifølge Farsunds avis.

I saksutredningen som turistsjefen har sendt til kommunen mener hun at tiden for gratis landligge for båtturistene nå er forbi.

Forbedringer

Inntekstene havneavgiften gir skal gå til å finansiere drift og investeringer i gjestehavene på 2,1 millioner kroner. Målet ved å innføre en slik havneavgift vil være å få dekket inn dette beløpet. Dersom kommunestyret følger opp formannskapets vedtak vil havneturistene måtte begynne å betale. Ved å dette innføre vil fasilitetene for båtturistene forbedres.

Positiv ordfører

Til Farsunds avis forteller ordfører Richard Ivar Buch at han tror tilbudet til båtturistene vil bli atskillig bedre ved innføring av forslaget, og han håper at det kan bli iverksatt så raskt som mulig.

Videre forteller ordføreren til Farsunds avis at han ikke frykter for at gjestehavnas omdømme skal svekkes dersom det blir innført betaling ved overnatting. Tvert imot tror han at det vil ha motsatt effekt.