EIGERSUND: Pårørende er informert om funnet. Det bekrefter operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, Jan Henning Andersen, overfor Aftenbladet.no.

Mannen ble funnet i førerhuset på brøytebilen, bekrefter politiet.

— Vil dykkere hente den omkomne opp av Gyavatnet torsdag?

— Nei, det er ikke aktuelt å hente vedkommende opp torsdag. Brøytebilen med den omkomne vil bli trukket opp av vannet fredag, sier operasjonslederen.

Hever brøytebilen fredag

Det er uklart når på dagen arbeidet vil skje.

— Det vet vi ikke i dag, men det er klart at arbeidet vil bli satt i gang fredag formiddag. Når vi klarer å få bilen opp av vannet vet vi ikke før fredag, sier Jan Henning Andersen.

Heving av brøytebilen vil skje ved hjelp av mobilkran fra T. Stangeland.

Veien der raset gikk, og som førte brøytebilen ut i Gyavatnet, vil bli sperret i forbindelse med dette arbeidet, sier operasjonslederen ved Rogaland politidistrikt.

Dykket

Dykkere fra Brannvesenet Sør-Rogaland foretok torsdag flere dykk ned til lastebilvraket som ligger smadret på omkring seks meters dyp.

Dykkerne klarte å feste solide kjettinger til vraket med tanke på heving. På land sto to representanter fra T. Stangeland som beregnet hva slags mobilkran som i så fall må til. Brøytebilen veier omkring 16 tonn med plog fastspent. Før mobilkranen rigges til må snø i veikanten, pakket hardt som betong, fjernes med gravemaskin eller hjullaster for at kranbommen skal nå langt nok ut.

Minnestund

Fredag klokken 15 blir det minnemarkering i lokalene til Omdal transport, hvor Torbjørn Flikka jobbet.

— Vi har bestemt at vi vil ha en minnemarkering fredag klokken 15 i bedriftslokalene til Omdal Transport på Ualand, sier innehaver Jostein Omdal til Aftenbladet.

Både ansatte sjåfører og kontorpersonale, etterlatte og alle andre som ønsker å være med er velkommen til minnesamværet, sier Omdal.

— På minnesamværet vil vi informere om det som har skjedd, fra raset gikk og ulykken inntraff søndag og hvordan vi skal forholde oss i ettertid, sier Omdal.

Den omkomne brøytebilsjåføren hadde bare vært ansatt noen måneder i firmaet.

Torbjørn Flikka (36) etterlater seg kone og to barn. Han var opprinnelig fra Flekkefjord, men bodde sammen med familien på Moi.