KRISTIANSAND: Skatt sør, som dekker Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder-fylkene, har siden 2008 fått informasjon om over to milliarder kroner i utlandet som ikke er oppgitt.

I Aust-Agder er det rapportert om ni saker med en total utenlandsformue på 179 millioner kroner. I Vest-Agder er det rapportert om fire saker med en utenlandsformue på 108 millioner.

Mildere behandling

Privatpersoner som melder fra til Skatt sør om ikke oppgitte kontanter i selvangivelsen får mildere behandling enn om skattemyndighetene oppdaget verdiene på annen måte.

– Når rettelsen framkommer frivillig uten at dette skyldes kontrolltiltak fra myndighetenes side, blir reaksjonen fra skatteetaten svært moderat og gunstig for de som benytter seg av muligheten, sier avdelingsdirektør for skattekrim i Skatt sør, Jens Erik Holmås, i en pressemelding.

Innsyn i utlandet

De siste årene har skattemyndighetene fått nye muligheter for innsyn i utenlandske banker.

– Flere saker er derfor under etterforskning. Sakene starter ofte på grunn av tips, overskuddsinformasjon fra andre skattesaker eller fra bruk av bankkort fra utenlandske bankinnskudd, heter det i pressemeldingen fra Holmås.