KRISTIANSAND: Kvinnen satt på toget mot Oslo, og var i ferd med å avslutte turen fra Nederland, via Tyskland, Danmark og Sverige da sivile tollere og politifolk gikk på toget i Østfold. Etter kort tid var kvinnen pågrepet.

— I Oslo ventet en 32 år gammel mann som politiet mener er den som ga kvinnen kureroppdraget. Også han ble pågrepet av politiet. Senere er ytterligere to menn arrestert, sier overbetjent Leif Vagle, sjef for avdelingen for organisert kriminalitet ved Agder politidistrikt.De tre mennene som er pågrepet er alle av afrikansk opprinnelse.

Vi kan ikke utelukke flere pågripelser i saken, sier Vagle.

På sporet i fjor

Politiet var på sporet i saken i fjor høst. 1. oktober ble en 30 år gammel afrikaner pågrepet i Kristiansand. Han kom da fra Oslo med 100 gram kokain og 15 gram heroin. Mannen ble varetektsfengslet, men ble senere løslatt.

I begynnelsen av mars i fjor var politiet i aksjon sammen med tollvesenet. Den kvinnelige kureren hadde fått sydd inn en halv kilo kokain i trusa.

Tidlig om morgenen 8. mars startet tollerne og politiet aksjonen som til slutt førte til fire pågripelser i rask rekkefølge.

”Selv om kreativiteten hos de som smugler er stor, var metoden likevel ikke ukjent for politiet og tollerne

Overbetjent Leif Vagle- Det er første gang vi har pågrepet en person som har sydd inn narkotika i en spesialpreparert truse. Selv om kreativiteten hos de som smugler er stor, var metoden likevel ikke ukjent for politiet og tollerne, sier overbetjent Vagle. – Vi vet jo at det gjøres avanserte forsøk på å skjule narkotika både i sko og klær.

Alle fengslet

Alle de fire som er involvert i saken så langt ble varetektsfengslet. 32-åringen, som politiet mener er oppdragsgiveren for kureren, sitter fortsatt i varetekt. De tre øvrige er løslatt.

— I avhør har noen gitt en delvis erkjennelse for det politiet mener de er siktet for, men andre nekter, sier Vagle.

— Min klient, 32-åringen, benekter å ha en rolle som oppdragsgiver, men han erkjenner befatning med stoffet, sier advokat Olav Sylte, som forsvarer den siktede mannen.