KRISTIANSAND: — Vi har tatt en kristiansander i slutten av 30-årene, sier avsnittsleder ved allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Petter Sandell.

Forrige uke ble det kjent at et kamera var oppdaget på et fellestoalett like ved servicetorget i hjertet av universitetet. Kameraet var festet under en vask, og ble oppdaget da det falt ned på gulvet.

Blir avhørt

Mannen har erkjent forholdet, og sitter onsdag ettermiddag fortsatt i avhør hos politiet. Kristiansanderen er registrert som student ved UiA.

— Vi vil ikke gå i detaljer om hva han har forklart, men mannen erkjente forholdet med det samme han ble pågrepet, sier Sandell.

Kan straffes hardt

Mannen ble oppsporet på sin bopel onsdag morgen, og er nå siktet for overtredelse av personopplysningsloven. Strafferammen på dette er på mellom ett og tre år.

Politiet tror kameraet har vært i bruk flere ganger.

— Fordi kameraet ser ut til å være slitt, har vi grunn til å tro at det ikke er første gang mannen har vært i sving, sier Sandell.

- På UiA?

— Ja, det kan vi ikke utelukke, sier Sandell.

Har funnet opptak

Politiet ønsker ikke å gå i detaljer om hva som er funnet av beviser i saken, men opplyser at det på kameraet er funnet opptaksmateriale.

— Kameraet er av en slik type at det ikke kan overføre data trådløst. Vi tror forøvrig ikke at vedkommende har videredistribuert noen opptak,sier Sandell.

Politiet mener det ikke er fare for bevisforspillelse i saken, og vil ikke begjære mannen varetektsfengslet.