HÅNDBALL: – Målet med dette er å fylle flest mulig av de 1515 tribunesetene når vi spiller kamper i Aquarama fra 2013, sier Vipers' sportssjef Peder Langfeldt.

Mer synlig

Første grep ble tatt ved navnebyttet fra Våg HK til Vipers Kristiansand i juni 2009. I forrige uke hadde Langfeldt en treningsøkt i 3-2-1-forsvar for AK 28s J14-lag. Noen dager tidligere var han «talentspeider» da Randesund og Søgne møtte hverandre i andredivisjonsoppgjør. I forgårs trente Vipers i Håneshallen, og klubben har sendt tilsvarende forespørsler til en rekke klubber på tvers av kommunegrensene: Søgne HK i Søgne, Vindbjart i Vennesla, Greipstad i Songdalen, samt Flekkerøy, Hånes, AK 28 og Randesund i Kristiansand.

– Treningen vår i Håneshallen var en super start på å være mer synlig ute blant folk. Rundt 50 tilskuere, masse autografskriving etter treningen og en god prat med flere Hånes-trenere gir oss blod på tann, sier Vipers-trener Thomas Hørlyk.

I fjor hadde Vipers et snitt på drøyt 408 hjemmepublikummere i Karusshallen – niende mest i eliteserien.

– Det viser at vi har en jobb å gjøre med å fremstå som mer attraktive. På treningen i Håneshallen gjorde i hvert fall spillerne sitt for å verve nye tilskuere, poengterer trener Hørlyk.

– Bedre samarbeidsklima

Han er spent på om innsatsen hittil vil fylle flere seter i Karusshallen allerede i morgendagens kamp mot Njård. For å få en oversikt over hvem som stiller, skal arrangørkomiteen i hjemmekampene fremover spørre alle tilskuerne om hvilket postnummer de tilhører.

– Målet er at vårt partnerlag Randesund kan rykke opp til 1. divisjon, slik at vi har spillere som kan få bryne seg på de tre øverste nivåene fra neste år. Jeg opplever at samarbeidsklimaet i forhold til lokale klubber er bedre enn før, og det er viktig for oss å kunne gi lokale talenter tilbud om treningstid med A-laget. En spiller som Søgne-strek Karianne Borø kan være aktuell snart, mener sportssjef Peder Langfeldt.