KRISTIANSAND: Kvinnen (32) hadde problemer med tårene da hun skulle forklare seg i Kristiansand tingrett i dag. Hun fortalte om dødsangst og frykt da hun fortalte om det som skjedde i hennes egen leilighet lørdag 4. juni.

Da den tiltalte ble konfrontert med tiltalepunktet om at han hadde slått jenta med en frossen klump kjøttdeig, forklarte han at kjøttdeigen hadde han hentet for å dempe hevelsene som kvinnen allerede hadde fått i ansiktet som følge av voldsutøvelsen. Den frosne klumpen ble aldri brukt til å slå med.

Den tiltalte 29-åringen erkjente å ha vært voldelig mot ekskjæresten sin, men på langt nær i det omfang og med den styrke som kvinnen selv forklarte, og som tiltalen er bygget opp rundt.

I følge tiltalen holdt han sin daværende kjæreste innesperret på badet og i leiligheten i minst fem timer før han kjørte henne til legevakta. Der turde ikke kvinnen fortelle annet enn at hun var slått ned da hun henvendte seg i luka. Da ekskjæresten løp ut for å hente hennes mobiltelefon, buset kvinnen ut med mishandlingshistorien. Politiet ble deretter umiddelbart varslet.

Kvinnen fortalte en historie i retten om at ekskjæresten flere ganger slo henne i ansiktet og på kroppen både med flat og knyttet hånd på badet og i senga i leiligheten. Han dunket hodet hennes i gulvet og dro henne i året. Hun ble slått med et håndkle og med en pakke frossen kjøttdeig. Han skal ha spylt kaldt vann på henne. Kvinnen fikk sprukket trommehinne, hevelser og blåmerker og var arbeidsudyktig i minst to uker. – Jeg spylte henne ikke. Det var bare for å vaske vekk sminken, sa mannen i retten i dag. Han erkjenner å ha utøvd vold mot kvinnen, men ikke i det omfang som tiltalen bygger på og ut fra hennes forklaring.

Forholdet mellom de to hadde vært turbulent over lengre tid, og allerede i mai hadde det vært en annen voldsepisode. Selv hevder den tiltalte at kvinnen truet ham med kniv lørdagen i juni da den alvorligste voldsepisoden fant sted.

— Da jeg var innesperret på badet hadde han tatt nøklene og fjernet mobilen min. Jeg kunne ikke få varsle noen. Jeg hadde dødsangst, og besvimte flere ganger, fortalte kvinnen. Ekskjæresten tar avstand fra at kvinnen mistet bevisstheten, og han mener hun overdriver sterkt.

På et tidspunkt måtte den voldstiltalte mannen kaste opp. Han var ikke helt i form på grunn av en infeksjon. Da han satt gråtende og gjennomsvett på badegulvet forsøkte kvinnen ifølge hennes forklaring en egen taktikk.

— I håp om at det hele kunne avsluttes tørket jeg ham med et håndkle og spurte om vi ikke skulle gjøre det godt igjen. Men plutselig så forandret han seg, og ble like voldelig som han var, sa den fornærmede kvinnen.

Den fornærmede kvinnen fortalte i retten i går at mishandlingen av henne startet straks etter at hennes mor hadde vært og hentet datteren.

— Det startet med en krangling om pålogging på Facebook. Etter hvert utviklet denne kranglingen seg slik at jeg ble dratt inn på badet, fortalte den fornæremde.

Kvinnen fortalte at hun ble så slått og mishandlet at da ekskjæresten brølte inn i øret hennes kunne hun nesten ikke høre hva han sa. Det kan ha sammenheng med trommehinnen som ble påvist skadet i etterkant.

Den tiltalte mannen fortalte at han er blitt knivstukket en rekke ganger av kvinnen.

29-åringen har vært i fast jobb de siste fire årene, og mistet jobben sin da han ble varetektsfentgslet. Han er tidligere dømt for vold og narkotikaforbrytelser.

Straffesaken mot 29-åringen sprakk fullstendig på tidsskjemaet i går. Saken skulle vært unnagjort i løpet av tirsdagen. Forklaringen til den tiltalte og fornærmede tok så mye tid, at retten må fortsette i morgen.