AGDER: — Vi har hatt helt likt besøk sammenlignet med i fjor. Det er nesten skummelt likt. På langfredag hadde vi 100 flere gjester denne påska, sammenlignet med i fjor, forteller markedsansvarlig ved Hovden skisenter, Anne Grimestad, til fvn.no.

Dermed ser det ikke ut som gråværet som har preget påsken har holdt skientusiaster unna bakkene. Det er spesielt dagene skjærtorsdag, langfredag og påskeaften som er viktige for Hovden. Og de dagene har vært relativt godt besøkte med opp mot 2000 gjester i bakken.

Forenøyde gjester

  • Det har ikke vært noen kremdager i år, men det har ikke vært noen veldig dårlige heller. Den eneste forskjellen er at gjestene kommer litt senere i bakken. Så vi selger kanskje flere dagskort sammenlignet med tredagerskort, slår Grimestad fast.

Hun er godt fornøyd påsken sett under ett.

— Jeg er fornøyd med påska her. Gjesten har vært fornøyde og vi har fått gode tilbakemeldinger, forteller Grimestad.

- Forventet flere besøkende

Fra Brokke alpinsenter meldes det om oppgang fra i fjor, på tross av været.

— Vi har noen prosent høyere omsetning i forhold til i fjor, men vi forventet faktisk enda flere folk, sier Jan Wojtaszek, daglig leder ved Brokke alpinsenter, til fvn.no.

Han forteller at selv om de har gjort det bedre enn i fjor, så har det vært skuffende få folk som har tatt turen fra Kristiansand på dagstur.

— Men det er de spådommene om elendig vær. Media ødelegger halve påska, det er faktisk sant. Ingen kan spå været syv dager fremover. Vi mister kunder på værmeldingen, fastslår Wojtaszek.

De har hatt rundt 1000 mennesker i alpinbakken på de beste dagene. Da fvn.no ringer Wojtaszek står han prater med gjestene som er på vei hjem.

— Kundene er riktig fornøyde, så jeg står her og mottar litt skryt før de reiser, forteller han fornøyd.

Færre påskegjester

På Bortelid har de hatt en nedgang i årets påske, sammenlignet med i fjor.

— Påsken isolert sett har vel vært ti prosent lavere enn i fjor. Men sesongen i sin helhet er bedre, forteller daglig leder ved Bortelid alpinsenter, Ruben Bortelid.

Han tror i likhet med Wojtaszek at værmeldingen må ta litt av skylden for at de har hatt en nedgang i antall besøkende. På de beste dagene har Brokke hatt 900 personer i anlegget.

— Jeg må jo egentlig si meg fornøyd, selv om det hadde vært plass til flere folk her. Forholdene har vært kjempebra, sier Bortelid.