KRISTIANSAND: På dagens møte i byutviklingsstyret fikk flertallet inn for at man skal kunne åpne for lekelandutbygging i Sørlandsparken. Dermed gikk de motsatt vei av innstillingen fra Plan— og bygningsetaten.

Et mindretall bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne anket imidlertid saken til bystyret. Der vil den sannsynligvis komme opp i slutten av måneden.

— Dette er litt spesielt. Jeg tror det er første gang mens jeg har vært med at en sak har blitt anket fra byutviklingsstyret til bystyret, sier byutviklingsstyrets leder Grete Kvelland Skaara (KrF).

Debatten var stor om sakslistas siste punkt, nemlig lekeland-saken. Stridens kjerne sto om lekeland er innenfor arealformålet «Forretning, kontor».

— Debatten dreiet seg om det er i tråd med reguleringsformålet. Sånn jeg tolker det er det i grenseland, sier Kvelland Skaara.

Hun sto tidligere denne uka frem i Fædrelandsvennen og fortalte at hun var skeptisk til byggeplanene. Men det var før hun hadde diskutert saken med sine partifeller.

— Jeg har vært veldig i tvil. Men vi i KrF har diskutert saken veldig godt. De andre ønsket ja, derfor støttet jeg opp om det, sier hun.

Investor Tore G. Drivenes har leietakere som ønsker å etablere et underjordisk lekeland på 2500 kvadratmeter i det nye Sørlandstunet.