KRISTIANSAND: I en pressemelding skriver ordføreren at han har informert nominasjonskomiteen i Kristiansand Høyre om at han ikke ønsker å stille til gjenvalg ved kommunevalget.

— Grunnen til dette er primært knyttet til mulighet for å gå tilbake til ordinær stilling i næringslivet. Jeg har i dag permisjon fra min stilling i Nordea Bank. Å fortsette i nye fire år vil innebære at både alder og tid borte fra denne type virksomhet som jeg har utdannelse og bakgrunn fra, naturlig nok kan være ugunstig i forhold til videre virke i næringslivet, sier Sørensen.

Sørensen har hatt sentrale politiske verv i kommunen i over tolv år. Han beskriver disse årene som meget spennende og interessante, men også intense.

Han startet som leder av oppvekststyret i det han beskriver som en veldig aktiv periode (1999 – 2003). Så var han medlem i både formannskapet og oppvekststyret. Og den siste tiden altså som ordfører. Han mener at dette har gjort at fritid og normal tid til pleie av familie og venner er blitt skadelidende.

— Jeg ønsker derfor også å få anledning til i større grad ha mulighet til å bruke fritiden på det som folk flest ønsker å fylle fritiden sin med, - nemlig familie og venner, skriver han i pressemeldingen.