KRISTIANSAND: — Det kan se ut som om de to tilhører et kriminelt mc-miljø. Under alle omstendigheter blir det hevdet, sier politiinspektør Nils Anders Grønås til Fædrelandsvennen.

Fredag ble de to varetektsfengslet i en måned fremover med brev- og besøkskontroll. Kristiansand tingrett bestemte at begge skal sitte isolert i en uke på grunn av faren for bevisforspillelse, og at de ikke skal kunne kommunisere med andre.

— Det dreier seg om en person som er utsatt for pengeutpressing, som igjen har resultert i et ran. I tillegg er de siktet for frihetsberøvelse, sier politiinspektøren. Straffelovens bestemmelse om frihetsberøvelse blir ofte betegnet som kidnapping.

Økt i omfang

— De siktet har delvis erkjent det politiet mener de har gjort. Det er gjort krav på et pengebeløp som i utgangspunktet var beskjedent, men som har økt mye i omfang i en innkrevingsprosess, forteller Grønås.

Hendelsen fant sted i november.

Ifølge fengslingskjennelsen fra Kristiansand tingrett har den fornærmede gjenkjent begge de to gjerningspersonene. Fornærmede mener at 22-åringen var den mest aktive og sentrale i forbindelse med ranet og frihetsberøvelsen. 21-åringen samtykket i retten til fengslingen.

Mye gjenstår

— Det gjenstår fortsatt mye etterforskningsarbeid, og vi er inne i en fase av saken der politiet har begrensede muligheter for å fortelle mer av hensyn til oppklaring og avklaring av saken, sier Grønås, som er leder av påtaleseksjonen i Agder politidistrikt.

Kristiansand tingrett understreker i forbindelse med fengslingen av den ene av de siktede at saken er alvorlig, og har bemerket at 22-åringen har valgt å holde tilbake sentrale opplysninger i saken.