FARSUND: Episoden skjedde klokka 02.30 natt til 17. mai i år.

Ifølge dommen skal en vennegjeng ha spasert fra et nachspiel i Klinkeleet i Farsund. Undersveis kom de i kontakt med den tiltalte mannen.

Offeret skal på et tidspunkt ha kommet med en nedsettende kommentar til en av jentene på stedet. Tiltalte reagerte da med å ta fart og dytte mannen med begge hender slik at han falt bakover og landet i ei grøft.

I fallet fikk han et kutt i bakhodet som blødde kraftig slik at det måtte sys.

Møtte ikke i retten

Den tiltalte 28-åringen møtte ikke opp da rettssaken gikk i Lister tingrett. Dommeren mente det ikke forelå noe gyldig grunn til fravær. Saken mot ham gikk uansett som planlagt.

Forsvareren ba på vegne av sin klient om at han skulle bli frikjent for handlingen.

Retten vurderte om det var forhold som kunne frita 28-åringen for straffeansvar. I medhold av straffeloven kan man i noen tilfeller fritas for straff dersom det har skjedd en forutgående krenkelse. Et krav er blant annet at man står i nær relasjon til den som opplever krenkelsen.

Ikke hørt

Retten kom imidlertid til at det ikke var tilfelle i denne saken, og at det ikke var naturlig for 28-åringen å ta igjen på vegne av sin venninne. Retten kom likevel fram til at det var en viss formildende omstendighet i situasjonen.

I skjerpende retning vektla retten at voldsutøvelsen skjedde i det offentlige rom i beruset tilstand.

I tillegg til 60 dagers fengsel, må mannen betale 4000 kroner i saksomkostninger.