INNESPERRET: Slik så det ut før Bernt Almedal begynte å spa seg fram til søsteren Reidun. Foto: Bernt Almedal
INNESPERRET: Slik så det ut før Bernt Almedal begynte å spa seg fram til søsteren Reidun. Foto: Bernt Almedal
SNØDD INNE: Slik så det ut i Gyldenløves gate i Kristiansand julaften. Flere biler er helt dekket av snø. Foto: Jon Anders Møllen

KRISTIANSAND: — Jeg har full forståelse for at kommunen har et svare strev med å holde gatene fri for snø når det kommer et slikt ekstremvær, men man må jo ikke sperre folk inne heller, sier Bernt Almedal til Fædrelandsvennen.

Julaften morgen skulle søsteren Reidun Almedal ta seg en titt ut av døra i Holbergs gate 38 i Kvadraturen. Det var ikke mulig.

Helt innesperret

— Jeg fikk ikke opp døra mer enn på gløtt. Snøen sto langt opp etter veggen. Det var en ekkel følelse å være innestengt, sier Almedal til Fædrelandsvennen.

Redningen ble å ringe broren Bernt som troppet opp med spade og godt mot. Over en time med spadetak måtte til før søsteren kunne komme ut i dagslys.

— Det gale er at kommunen har brukt grabb for å fjerne snø og lagt snøen foran inngangsdøra. At snøen plasseres langs husveggene er helt greit, men folk må jo komme seg ut, sier Bernt Almedal.

Reidun ønsker ikke å kritisere kommunen, men hun synes det var ubehagelig å ikke komme ut. Hun tenker med gru på hva som kunne skjedd dersom det oppstod en brann.

— Man får jo noen skrekkbilder av hva som kunne blitt resultatet, sier bybeboeren.

Fædrelandsvennen sjekket litt i området da vi møtte Reidun. Flere inngangsdører i kvartalet var helt sperret av snø som følge av brøytingen.

Varslet før helga

Ifølge Almedal ringte hun kommunen før helga for å få fjernet snø utenfor huset sitt. Hun fryktet nemlig å bli innesnødd.

— Før helga var det en stor haug med snø etter brøyting. Da jeg så på det videre varslet, ringte jeg ingeniørvesenet for å få dem til å fjerne snøen. Det skjedde imidlertid ikke. Dermed kom de to siste døgns snøfall i tillegg til det som allerede var der fra før av, sier Almedal.

Nå er hun glad for at hun slipper å sitte innesperret på selveste julekvelden.

— Det var godt at min bror kunne stille opp for meg, så jeg rekker juleselskapet, sier Almedal til Fædrelandsvennen.

Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å komme i kontakt med brøytesjef Odd Kristiansen julaften ettermiddag.

Har du opplevd å bli innesperret de siste dagene? Tips oss på tips@fvn.no eller ring 03811 .