ARENDAL: – Det har tidvis vært lange køer og folk er veldig entusiastiske og positive, forteller valgstyremedlem Knut Tveiten. Han er ansvarlig for å veilede stemmegiverne ved hovedinngangen på sykehuset i Arendal.

– Folk som har fri i dag, kommer på jobb kun for å stemme. Det er veldig gøy å sitte her og se det store engasjementet, sier Tveiten.

I dag har det blitt satt opp valgurner over hele helseforetaket i Agder. Fire representanter for de sykehusansatte skal velges inn i styret ved SSHF og over 5000 ansatte har anledning til å stemme.

Velger en av to lister

For første gang siden 2003 er det et reelt valg av representanter til sykehusstyret. De siste årene har fagforeningene ved SSHF blitt enige om en liste med ansatte som skulle sitte i styret.

I år har imidlertid ansatte ved sykehuset i Flekkefjord og Kristiansand lansert «samlingslisten», som et alternativ til den opprinnelige «organisasjonslisten». Bakgrunnen for dette var blant annet misnøye med at det kun var personer med tillitsverv på listen fra fagforeningene. I tillegg reagerte ansatte i Vest-Agder på at ingen av de fire toppkandidatene på «organisasjonslisten» var fra Flekkefjord.

På den nye listen var imidlertid ingen fra Arendal representert.

Dette har skapt høy temperatur rundt valget.

– Lett valg

Sykepleierne Elin Solheim Hanssen og Nina Holmegård brukte deler av lunsjpausen på å avgi sin stemme.

– Det er et lett valg, smilte de og puttet «organisasjonslisten» ned i valgurnen.

– Det er viktig at vi får noen fra Arendal med i sykehusstyret, sier Solheim Hanssen.

Mange stemmer

Tveiten legger ikke skjul på at det minker kraftig med lapper i bunken som sykepleierne forsynte seg av.

– Naturlig nok velger stort sett alle denne listen her i Arendal, sier han.

Ut fra pågangen de første timene av valget tror Tveiten at det bortimot 90 prosent av alle ansatte ved sykehuset i Aust-Agder vil bruke stemmeretten sin.

Totalt stemmes det i dag på 10 forskjellige adresser i Agder.

– Vi har fått meldinger fra Flekkefjord om et jevnt sig av stemmegivere hele dagen. Her i Kristiansand har det gått litt i bølger, men det er tydelig at det er et engasjement her også, forteller Rolf Danielsen, leder av valgstyret.