HOVDEN: — Det kommer snowboardkjørere fra hele Norge for å delta. Beste mann vinner og sikrer seg en pengepremie på 65.000 kroner, sier arrangør Robin Callander Staaf til fvn.no.

Førstkommende helg arrangerer han og Robins Hood en storstilt snowboardkonkurranse på Hovden. Nærmere 50 deltagere er ventet til konkurransen som blir avholdt fredag kveld og lørdag morgen. Blant kjørerne finner man navn som Joachim Krogstie, Julius Ødegård, Andreas Møgster, Pål Fredrik Brekka, Øyvind Fykse og Jonny Aarseth. Alle kjørere som har utmerket og hevdet seg på internasjonalt nivå.

Konkurransen starter fredag med konkurransegrenen «Rail Jam». Her er det om å gjøre for deltagerne å lande best mulig triks på såkalte rails. Vinneren stikker av med en premie på 10.000 kroner.

65.000 kroner

På Slop Style-konkurransen må snowboardkjørerne gjennomføre et bakkekløp som består av seks elementer, tre rails og tre store hopp. Den som gjennomfører løpet med best mulig stil og triks vinner konkurransen.

Pål Fredrik Brekka fra Kragerø lander en Frontside Blunt på en luftig rail under et tidligere renn på Hovden. Foto: Tommy Larsen. Foto: Tommy Larsen

— Kjøreren får poeng for hvert enkelt element. Den som får best totalsum vinner en pott på 65.000 kroner, forteller Bjørnar Bruskeland.

Dersom man vinner begge grenene stikker man av med 75.000 kroner. Fra før av har arrangørene lokket utøverne med gavekort på klær. I år slår altså arrangøren på stortrommen.

— Pengepotten trekker veldig. Vi har folk som dropper US Open for å heller konkurrere på hjemmebane, forteller Callander Staaf.

Konkurransen, som er blitt endret for året, er tidligere blitt arrangert fire ganger. Planen er å satse like stort om ikke større allerede neste år.

— Nå tar vi og prøver og feiler med dette, før vi satser større neste år med konkurransen Ticket To Ride, sier Callander Staaf.

I tillegg vil det også bli konserter lørdag kveld med Vågsbygd Handy og Salvador, begge kritikerroste hip-hop artister fra Kristiansand.

Rapperen Salvador fra Kristiansand skal sørge for god stemning når utøverne har gjort sitt i bakken. Foto: KRISTIN ELLEFSEN