GRIMSTAD: — Brannen startet i bilens motorrom, som er såpass utbrent at det er vanskelig å finne ut noe mer. De tekniske undersøkelsene er nå avsluttet, med konklusjonen "brannårsak ukjent", sier kriminaltekniker Ørjan Stokke i Agder politidistrikt.

- Kan det ha vært en gnager som har forårsaket brannen?

— Det kan fort ha vært en gnager. Det er like sannsynlig som noe annet, sier Stokke.

Måtte evakuere

Da Stokke gjennomførte undersøkelsene mandag formiddag var bileier Jorun Stiansen og hennes samboer Egil Furre også til stede. Ingen av dem ønsket å snakke med pressen. Furre har tidligere opplyst til Fædrelandsvennen at han og Stiansen var bortreist da brannen startet søndag ettermiddag. Bilen skal ha stått ubrukt i flere dager.

Den dramatiske bilbrannen ført til at en rekke beboere måtte evakueres søndag kveld. Brannvesenet fikk imidlertid raskt kontroll og skadene ble begrenset til bilen som tok fyr.

Ble ikke antent

Politiet har ikke funnet noe som tyder på at brannen kan ha vært antent.

— Det er ingenting ved omstendighetene rundt brannen som gir grunn til å tro at noen har vært uaktsomme eller uheldige. Trolig er det et eller annet ved bilen som ikke har vært helt bra, sier kriminalsjef Leif Viken ved Grimstad politistasjon.

Ikke vanlig

- Hvor vanlig er det at biler tar fyr av seg selv?

— Det er ikke vanlig, men vi har jo vært borti dette tidligere. Det hender at en bil begynner å brenne av seg selv, sier Viken.