ARENDAL: Arendalspolitiet pågrep 30. september i fjor en mann for narkotikaomsetningen. Mobiltelefonen til den pågrepne mannen ble liggende på kontoret til en politioverbetjent og i løpet av dagen ringte en straffedømt mann gjentatte ganger.

Politimannen bestemte seg for å svare på telefonsamtale med en tekstmelding.

Slik forløp sms-samtalen:

* Politimannen: ”Ja?”.

* Tiltalte: ”Er du heime?”.

* Politimannen: ”Nei hvordan d”.

* Tiltalte: ”Jeg lurte på å ta en tur”.

* Tiltalte: ”Skal du heim seinere? Tenkte på noe spennende!”.

* Politimannen: ”Hva da? ;)”.

* Tiltalte: ”5”.

Politibetjenten antok at det dreide seg om kjøp av fem gram narkotika.

* Politimannen: ”Nice, White or brown”.

* Tiltalte: ”Hvit”.

* Politimannen: ”Nice. Jeg r m. Er hjemme 6. Når kan du være der”.

* Tiltalte: ”Kan komme ned 6 da”.

* Politimannen: ”ok”

To politimenn reiste ut til huset til den pågrepne narkodealeren og ventet til den tiltalte 29-åringen dukket opp. Politiet regnet med at tiltalte var på jakt etter fem gram amfetamin.

I retten kom det fram at han hadde kjøpt narkotika av den dopdealeren ved tidligere anledninger. Han skal derfor ha visst prisen.

Da 29-åringen kom til dopdealerens hus ble han pågrepet. Forsvareren hans mente at han måtte frifinnes.

– Forsvarer har anført at tiltalte må frifinnes på grunn av utradisjonell, provokativ etterforskning av politiet. Retten finner imidlertid ikke grunn til å gå inn på betydningen av den etterforskning som politiet iverksatte, ettersom denne må anses som å være av rent bevissikrende art idet det straffbare forsøket allerede var begått, heter det i dommen.

Tiltalte er tidligere straffedømt. Han nektet straffskyld for forsøk på å kjøpe amfetamin, men erkjente straff for jevnlig å ha brukt amfetamin. Straffen ble satt til fengsel 18 dager og 5000 kroner i bot. Han må i tillegg betale 2000 kroner i saksomkostninger.