KRISTIANSAND: — Jeg vil takke ordføreren for å ha håndtert mine 40 interpellasjoner, som har medført bedringer for byens innbyggere. Derfor vil jeg overrekke denne – frukt på flaske, sa Vidar Kleppe (Dem) til stor latter og solid applaus fra resten bystyresalen.

VAR LEI AV MASET: Per Sigurd Sørensen gikk hardt ut mot Vidar Kleppes mange interpellasjoner i 2008. Foto: Faksimile. Foto: Faksimile

I 2008 sa ordfører Per Sigurd Sørensen (H) klart ifra om hva han mente om Kleppes mange interpellasjoner, det vil si spørsmål som ordføreren må gi utfyllende svar på – og forslag som det i mange tilfeller må stemmes over:— Kleppe er en hyggelig kar, for all del, og av og til tar han opp viktige ting. Men samtidig holder han på med en masse tull og tøys, kun for å få oppmerksomhet. Det er jeg lei av. Vi har annet viktig å holde på med enn å svare Kleppe på uvesentligheter, sa ordføreren til Fædrelandsvennen.

- Fryst ut

Kleppe avviser at han har vært en masekopp.

— Jeg har vært byens beste ombudsmann. Det er ingen i bystyret som har gjennomført så mye som jeg har gjort. Erstatning for barnevernsbarn og frysing av politikerlønninger er bare noen av sakene, sier Kleppe til fvn.no.

— For fire år siden ble vi frosset ut fra alle råd og utvalg. Derfor ble bystyret vår arena for å fremme saker. Jeg vil være like aktiv i bystyret i neste periode, men siden vi nå er med i et valgteknisk samarbeid, så vil jeg nok ikke komme med så mange interpellasjoner, fortsetter han.

Parkerte ordførerklubba

I går svingte Sørensen ordførerklubba for siste gang. Han gir seg etter 12 år i politikken.

— Dere har vært gode venner og latteren har sittet løst, sa han til bystyremedlemmene.

Sørensen sier at han har hatt fire flotte år som ordfører.

Priviligert

— Det har fire utrolige år. Det har vært et privilegium å lede denne byen, på godt og vondt, sier han til fvn.no.

— Fristet det ikke med fire nye år?

— Det er en tid for alt. Nå er jeg klar for nye oppdrag som fakultetsdirektør ved UiA.

God minner

— Hva er ditt beste minner som ordfører?

— Statsborgersermoniene har vært det beste, det å se hvordan mennesker med stolthet blir borgere av Kristiansand.

— Og det verste?

— Det har vært en del ubehagelige saker, blant annet saken om boliger for vanskeligstilte, sier ordføreren.

- Hyggelig å være kjendis i byen

— Hvordan var det å bli ordfører – og kjendis i byen?

— Det har vært utrolig hyggelig. Jeg har møtt veldig mye folk. Du må være utadvent og like å snakke med folk når du er ordfører, påpeker Sørensen.