KRISTIANSAND: Volden fant sted da 20-åringen fra Asker var på vei fra Quartfestivalen til rutebilstasjonen i Kristiansand natt til lørdag 4. juli i fjor. Utenfor Kristiansand kino i Vestre Strandgate havnet han i slåsskamp med to andre personer, og etter kort tid kom tre politibetjenter til stedet for å stoppe dem.

Det førte til at den ene av dem ble slått i ansiktet med knyttet hånd.

Tok tak i skulderen

I Kristiansand tingrett forrige uke forklarte 20-åringen at han kjente noen grep tak i skulderen hans. Han trodde det var noen som var med de andre personene han slåss med, og snudde seg raskt rundt og slo vedkommende i ansiktet.

I retten opplyste 20-åringen at han følte seg truet da politibetjenten tok ham i skulderen. Han forklarte også at han ikke hørte politibetjentene rope, og at han heller ikke så at de var uniformert.

Mannen skal ha vært tydelig beruset, og husket bare glimt fra kvelden. Han opplyste at han ikke husket å ha sett politiet overhodet.

Betinget fengsel

Politibetjenten forklarte på sin side at han oppfattet slaget som målrettet og bevisst. Men flertallet av dommerne mente det var såpass tvil om at 20-åringen forsto at det var en politimann han slo, at han ble frifunnet for vold mot offentlig tjenestemann. I stedet ble han dømt for legemsfornærmelse.

«At det ikke oppstod skader ved slaget beror etter rettens syn på en tilfeldighet», heter det i dommen.

Straffen ble satt til betinget fengsel i 25 dager, med en prøvetid på to år. Dommen gjelder også bruk og besittelse av hasj.

I tillegg ble 20-åringen dømt til å betale en bot på 10.000 kroner.