KRISTIANSAND: — Vi vet i grunn ikke så mye om denne båten bortsett fra størrelser og sånn. Den ligger her for å bunkre, opplyser havnevakta i Kristiansand, til fvn.no.

Ifølge Wikipedia ble Le Grand Bleu bygd i Bremen i Tyskland, og ble ferdigstilt i 2000. Den gang var det den amerikanske forretningsmannen John McCaw Jr. som eide yachten, men i 2002 solgte han den videre til oligark og multimilliardær Roman Abramovitsj.

114 meter

Abramovitsj bygde om innendørs for at yachten skulle passe hans preferanser.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SVÆRING: Med sine 114 meter er det vel til å forstå at yachten blir kalt Le Grand Bleu(Den Store Blå, journ.anm.) (Foto: Lars Martin Gimse) Foto: Lars Martin Gimse

Yachten blir drevet fremover av to 3600 hestekrefters motorer. Hvordan yachten ellers ser ut innvendig er ikke godt å vite, ettersom Abramovitsj er en mann som liker å holde den slags privat.

Ga bort båten

I juni 2006 bestemte Abramovitsj seg for å gi yachten videre til sin venn Eugene Shvidler. Abramovitsj og Shvidler har jobbet sammen i oljeindustrien, og startet blant annet et oljeselskap sammen. Shvidler bor i London, og eier fremdeles Le Grand Bleu.

Om Shivdler er om bord i båten, eller om han kanskje har tatt med sin gode venn Abramovitsj, er ikke godt å si. Men at Abramovitsj kan være mannen som har tipset Shvidler om Kristiansand er ikke utenkelig.

10.april i år var nemlig Abramovitsj selv i Kristiansand for å overta sin nye superyacht M/Y Luna.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DYRT: Selv båten som ligger fortøyd på Le Grand Bleu er nok i dyreste laget for folk med normalt store lommebøker. (Foto: Lars Martin Gimse)

Blir til tirsdag

Skuelystne kristiansandere har fremdeles tid på seg hvis de vil ta Le Grand Bleu i nærmere øyesyn.

— I utgangspunktet skal båten ligger her til i morgen, men det kan jo forandre seg, opplyser havnevakta.

Yachten ankom Kristiansand søndag.