ARENDAL: De tre, to menn og en kvinne, ble pågrepet 22. november etter å ha blitt kontrollert av en politipatrulje.

I bagasjerommet på bilen de kjørte, en rød Nissan med svenske skilter, fant patruljen snus, tobakk, batterier, barberblader, kosmetikk og kondomer. Varene var butikkinnpakket og plassert i sammenknyttede butikkposer.

De tre kunne ikke vise kvitteringer for noen av varene.

Falsk identitet

21. desember sto de tre tiltalt i Aust-Agder tingrett. De erkjente ikke straffskyld for tyveri, men innrømmet å ha oppgitt falske navn da de ble kontrollert av politiet.

Ifølge dommen viste alle frem legitimasjon på at de var litauiske statsborgere. Etter å ha tatt fingeravtrykk og DNA-prøver ble det klart at ingen av dem var den de hevdet å være.

En av dem viste seg å være en 38 år gammel russer som tidligere er dømt for naskeri og dokumentfalsk i Norge og Sverige. Identiteten til de to andre andre var fremdeles uklar da saken gikk for retten.

75 dager i fengsel

Alle tre ble funnet skyldige i tyveri og dokumentfalsk. Russeren ble dømt til fengsel i 90 dager, de to andre fikk 75 dager.

Deler av straffen er allerede sonet, ettersom de har sittet i varetekt siden 22. november.

I retten hevdet de tiltalte at de hadde lånt bilen i Sverige og ikke kjente til innholdet i bagasjerommet, men ble ikke trodd av retten.

Det er foreløpig uklart om dommen ankes.