KRISTIANSAND: Torsdag ettermiddag ble de tre rumenerne sendt til politiets utlendingsinternat på Trandum, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding.

I løpet av dagen settes de på et fly og sendes tilbake til Romania.

De tre rumenerne ble pågrepet da politiet aksjonerte mot romleiren under Vesterveibroa for tre dager siden. To av dem som ble pågrepet var far (50) og sønn (29).

– De har innrømmet straffskyld for heleri av 50.000 og 80.000 kroner, sa politiadvokat Jan Are Amundsen da Fædrelandsvennen omtalte aksjonen torsdag.

Den tredje som ble pågrepet erkjente straffskyld for brudd på ligningsloven. Mannen har erkjent å ha jobbet i Norge uten tillatelse i lengre perioder i 2014 og 2016.

Ifølge politiet har alle tre ført ut store summer kontanter fra Norge uten å være registrert som arbeidstakere i Norge.

Umiddelbart etter at rumenerne vedtok hvert sitt forelegg, og avgjørelsene var blitt rettskraftige, fattet Utlendingsdirektoratet (UDI) et utvisningsvedtak.

Pressevakten hos UDI kunne fredag ikke uttale seg om saken. Ifølge politiet har UDI fattet et vedtak som innebærer at rumenerne får et innreiseforbud til Norge de neste to årene.

De tre rumenerne har forklart at de var i Norge for å tigge og selge blader. De to mennene som erkjente heleri har forklart at de hadde sendt ut penger på vegne av en 30 år gammel kvinne som nylig ble tiltalt for salg av narkotika i Kristiansand.

Kvinnen, som også er rumensk, nekter straffskyld. Hun hevder at hun kun har drevet lovlig tigging og at Rivotril-tablettene var egen medisin.