AGDER/KRISTIANSAND: – I Kristiansand har vi nå fått lov til å ha et slingringsmonn på 14 dager knyttet til anbefalingen om seks måneders intervall, forklarer Pauline Bermingham Bye, avdelingsleder for vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret i Kristiansand.

Torsdag var hun og representanter fra flere andre kommuner i Norge i møte med FHI.

I møtet ble det opplyst at FHI vurderer å redusere intervallet mellom vaksinedose to og tre til fem måneder for dem over 65 år.

Jobber med tiltak

Pauline Bermingham Bye, avdelingsleder for vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret i Kristiansand. Foto: Tormod Flem Vegge

Are Stuwitz Berg, avdelingsdirektør for avdeling for smittevern og vaksine hos FHI, bekrefter at reduksjon av vaksineintervallet er et av tiltakene FHI nå vurderer.

– Vi jobber akkurat nå med å vurdere mulige tiltak for en mest mulig smidig gjennomføring av oppfriskingsvaksineringen av de eldste ute i kommunene. Dette er et av tiltakene vi ser på, sier han til Fædrelandsvennen.

– Gjelder ikke helsepersonell

Pauline Bermingham Bye understreker at FHI fortsatt anbefaler at det går seks måneder mellom dose to og dose tre.

I Kristiansand kan nå altså personer over 65 som tok andre vaksinedose for fem måneder og 14 dager siden få lov til å få sin tredje dose.

– Dette gjelder ikke for helsepersonell som skal få sin tredje dose, understreker Bye.

Hun opplyser at vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret tidligere har akseptert å vaksinere eldre som har manglet et par dager på å oppfylle kravet om seks måneders intervall.