Det var i august i fjor at 26-åringen oppsøkte den tidligere samboeren til mora på hans adresse i en av Arendals nabokommuner. Han hadde med seg tre kamerater for å kreve betaling for en bilreperasjon på en skade han mente 43-åringen var ansvarlig for. 26-åringen ville også hente noen gjenstander han mente tilhørte mora, blant annet en snøfreser, tv og en parfyme.

43-åringen og 26-åringen har avgitt noe ulik forklaring på hva som innledet volden. Begge har forklart at den andre parten slo først.Dømt til fengselsstraff

Retten finner det bevist at 26-åringen tildelte den 43 år gamle mannen minst to slag i ansiktet med knyttet neve, og at 43-åringen ble påført et brudd i en av øyehulene som følge av volden. Retten slår også fast at han handlet forsettlig idet han tildelte 43-åringen målrettede slag med stor kraft i ansiktet.

26-åringen er nå dømt til fengsel i 90 dager, hvor 60 av dem gjøres betinget med en prøvetid på to år. Han må også betale cirka 4000 kroner i erstatning til 43-åringen for lidt skade, samt oppreisningserstatning på 15.000 kroner.

Betydelig skadepotensiale

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at 26-åringen slo til mannen slik at han ble påført brudd i øyehulen. Retten slår fast at volden ble utøvd med knytteneveslag hvor det åpenbart forelå et betydelig skadepotensiale.

Videre har retten vektlagt at 26-åringen, sammen med tre andre personer, oppsøkte 43-åringen på hans bopel der voldshandlingen fant sted, samt at 43-åringen fikk fysiske og psykiske ettervirkninger etter episoden.

Anmeldt for vold mot mora

I formildende retning har retten lagt betydelig vekt på foranledningen til voldsepisoden. 26-åringens mor har anmeldt 43-åringen for vold, og mannen er også ilagt besøksforbud overfor henne.

Videre legger retten 26-åringens forklaring til grunn om at han var svært opprørt og frustrert over hvordan 43-åringen hadde behandlet mora hans. Retten bemerker at dette imidlertid ikke kan unnskylde volden.

I formildende retning har retten vektlagt at 26-åringen har erkjent forholdene han nå domfelles for.