Tidligere har Starts supportergrupper vært delt inn i tre forskjellige grupper: Tigerberget, Gyldenlöves og Ultras 1905. I februar i år ble det bestemt at de skulle samles i håp om å lage skape mer stemning og større trøkk på sangfeltet T1 på Sparebanken Sør Arena.

— I vinter har det virket som om entusiasmen er tilbake. Vi merket det før bortekampen mot Strømsgodset. Det var mange som hadde lyst å reise for å se på Start, sier talsmann i Tigerberget, Kenneth Mayer.

Fylte bortetribunen

Til Drammen reiste Tigerberget med 75 medlemmer, og sammen med medlemmene fra Østlandet fylte Start-supporterne bortefeltet på Marienlyst.

— Jeg tror ikke det har reist så mange på bortekamp på seks-sju år, forklarer Mayer.

Supporterklubben har opplevd en nedgang i medlemsmassen de siste årene. I 2005 hadde den daværende supporterklubben Menigheden 2700 aktive medlemmer. I fjor var 340 stykker medlem av Tigerberget.

— Hvordan har det vært å være Start-supporter på hjemmekampene de siste sesongene? Bortesupporterne har jo ofte vært i overtall på kortsidene.

— Det har vært flaut. Søndag vinner vi den kampen, lover Mayer.

— Vi drømmer om at det skal bli det beste Tigerberget som har vært siden vi flyttet inn på Sør Arena, legger han til.

- Utrolig positivt

Styreleder i Start, Magne Kristiansen, mener supporterklubbens sammenslåing har vært gull verdt for klubben.

— Det virker som det er et godt driv etter at de bestemte seg for å samarbeide, og det er utrolig positivt for oss. I fjor var det veldig dårlig oppmøte på supporterfeltet, og vi håper det blir betydelig bedre i år. Det er viktig for klubben å ha en god supporterklubb, og jo bedre stemning det er, jo bedre er det for Start, sier han.

Start-trener Mons Ivar Mjelde er spent på om supporterklubben klarer å mobilisere seg til hjemmekampene denne sesongen.

— Det er plass til flere bak mål, og det må være et mål for oss at ikke bortesupporterne er i overtall, sier Mjelde, som har opplevd supporterkulturen i Bergen som Brann-trener.

— Publikum kan være den 12. mann. Mot Sogndal var det over 10.000 tilskuere, og det var en helt annen opplevelse og et helt annet trykk fra tribunen. Publikum har en effekt, og god stemning gir ekstra motivasjon og kraft til spillerne, sier han.

PS: Supporterklubben har fått lov av Start til å fjerne resten av setene på det ene feltet på stadion. Dermed kan kjernen i Tigerberget stå under hjemmekampene denne sesongen.