GRIMSTAD: Per i dag har følgende steder lansert seg selv som sted for et fremtidig fengsel i Agder: Blakstadheia, Vennesla, Lillesand, Lister og Mandal.

I tillegg kan også Søgne være interessert.

De to fylkesordførerne gir klart uttrykk for at det er nå svært vanskelig å jobbe for at landsdelen får fengsel.

— Vi skulle fronte Agder først og så fremme et sted. Nå popper det opp stadig flere alternativer. Det er nesten håpløst å jobbe på den måten hvis vi skal ha et fengsel til Agder, sa Terje Damman (H), fylkesordfører i Vest-Agder på et møte i Politisk samordningsgruppe torsdag.

Ingen samling

Han ble oppfordret av resten av politikerne til å ta et et regionalt ansvar. Men det er vanskelig så lenge så mange forskjellige steder over hele landsdelen jobber for sin sak.

— Det nytter ikke å si at vi bare skal ta et overordnet ansvar. Hva skal vi gjøre, skal vi kutte Vennesla? spurte Damman i møtet.

— Men om vi ikke klarer å samle oss om en slik sak, hva skal vi gjøre da? spurte Jørgen Kristiansen (KrF), varaordfører i Kristiansand.

Overfor Fædrelandsvennen utdyper Damman:

— Vi hadde hatt mye bedre framdrift i denne saken om vi kunne ha frontet en felles satsing i stedet for at delegasjoner reiser til Oslo og jobber for sitt sted, sier han.

Lillesand

Agder ligger godt an til å få et fengsel, men spørsmålet er altså om landsdelen klarer å kutte ut et eller flere av de forskjellige alternativene.

— Vi får samle de etter påske og prøve å komme videre. Men jeg mener Lillesand må melde seg av med det samme, de fikk felles oppbacking fra oss andre for Post- og teletilsynet, sa Damman.

Fylkesordfører i Aust-Agder, Bjørgulv Sverdrup Lund (H), er ikke spesielt optimistisk i utsiktene til å få enighet.

— Dette er veldig enkelt helt til du får samlet to ordførere, sa han.