— Dette er det Avinor og SAS som har fått til. Dette er fabelaktig for Stavanger-regionen, men også for Norge. SAS er det første flyselskapet som knytter verdens tre olje-huber Stavanger, Houston og Aberdeen sammen, sier ONS-sjef Leif Johan Sevland, til Aftenbladet.

— Hvis det er en destinasjon kundene ønsker seg så er det Houston fra Norge. Ruten er hovedsaklig en forretningsrute. Flyet blir en Boing 737 700 med 44 seter, en ren business-jet, sier Roald.

Stavanger blir hub

Stavanger blir "hub" for reisende til Houston med SAS fra Oslo, Trondheim, Bergen, Aberdeen og København. Selskapet Private Air skal operere ruten på vegne av SAS.

— Men flyet skal males i SAS-fargene og de reisende skal oppleve en høy SAS-standard, sier Roald.

Stavanger-Houston skal flys alle dager i uken unntatt lørdag. Flytiden fra Stavanger blir 10 timer og 40 minutt. Returen blir litt raskere.

— Både med KLM, BA og Lufthansa fra Stavanger tar turen 13 timer. Det betyr at vi blir meget effektive, sier Roald.

Avgang fra Stavanger blir 16.00 med returflight fra Houston 21.35. Det betyr at kundene får en full arbeidsdag begge steder.

Uvanlig rute for SAS

Tidlig mandag morgen slapp SAS en pressemelding med beskjed om at konserndirektør Eivind Roald ville presentere en stor nyhet for "Stavanger, Rogaland og Vestlandet," på Rica Airport Hotel Sola klokken 12.00. — For oss er dette en stor nyhet. Den er også litt uvanlig og spesiell, både for Stavanger og Rogaland, men også for SAS, da vi ikke har gjort dette før, sa pressekontakt Tormod Sandstø til Aftenbladet ved 0630-tiden.

Så startet spekulasjonene på Aftenbladet.no og andre nettsteder. Var det endelig tid for oljeruten Stavanger-Houston? Det viste seg å være rett.

SAS har i dag kun en interkontinental rute fra Norge, det er Oslo-New York.

— Første gang vi hadde samtaler med SAS om en Stavanger-Houston-rute var i 2005. Dere har tenkt lenge og dere har tenkt godt. Gratulerer med dagen, sier Birger Haraldseid i Greater Stavanger.

Paris-ruten i skyggen

SAS stjal showet fra Air France, som mandag hadde sin jomfrutur til Paris fra Stavanger.

Mindre enn en time før Air France-flyet til Paris skulle lette med pomp og prakt, åpnet SAS sin pressekonferanse på airport-hotellet rett ved flyterminalen.