Her jubler Ernest Asante (t.h.) sammen med Espen Hoff og Matthias Vilhjalmsson (t.v.) etter scoringen sin mot Brann. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Jeg synes vi har sett brukbare ut defensivt i lang tid. Det er et godt tegn, sier Mjelde.

I fjor hadde Start et snitt på to baklengsmål per kamp etter 20 spilte runder. Så kom Markus Heikkinen inn i laget, og med finnen ble det kun seks innslupne på de siste ti kampene. Den gode trenden har fortsatt inn i årets treningskamper.

— Uansett hvem som har spilt, så har vi ikke sluppet til motstanderen så mye. Det bygges litt videre på det vi gjorde i fjor høst, for vi var for åpne i fjor vår. Veldig ofte har Håkon Opdal hatt lite å gjøre i kampene han har spilt nå, sier Mjelde.

Det var også tilfellet mot Brann lørdag, hvor gjestene kun skapte tre muligheter.

— Det har kanskje gått litt på bekostning av det offensive, men jeg synes vi ser noen gode tendenser både sist mot Stabæk sist og mot Brann, sier Mjelde.

- Kontroll på det fysiske

Spesielt inntreden til Zlatko Tripic har hjulpet laget der. Han har vært involvert i det meste som har skjedd offensivt i sine to siste kampene.

— Med han blir det full fart framover på banen da han vinner ballen. Han gir angrepsspillet noen nye strenger å spille på, sier Mjelde.

Mot Brann var også Espen Hoff og Matthias Vilhjalmsson tilbake sammen på topp.

— Konkurransen på laget er mye større enn den var i fjor på samme tid. Når vi i tillegg tenker at vi har Alejandro Castro og Espen Børufsen som kommer tilbake på et tidspunkt, så er det bra, sier Mjelde.

Espen Hoff mener spesielt det fysiske ser bra ut.

— Jeg synes vi har vist i mange kamper at vi står 90 minutter veldig bra, og ofte bedre enn motstanderen vi har møtt, sier spissen.

Mjelde er enig.

— Det fysiske føler jeg vi har kontroll på. Vi valgte å ikke slippe opp for tidlig, så jeg tror ikke vi har sett det piggeste og beste av oss ennå. Det har skjedd noe den siste uke, og vi ser noen tendenser i trening og i kamp at vi blir litt piggere, sier han.

Mener Paniagua var bedre

— Har du noen usikkerhetsmomenter på hvor laget står før seriestarten?

— Nei. Vi har bra kontinuitet, og har fått spilt med mange av dem vi vil spille med sammen, sier Mjelde.

— Hva blir fokuset den kommende uka?

— Det blir å vedlikeholde fasene av spillet. Vi må fortsatt øve på hvordan vi skal forsvare oss, og vi skal også utvikle angrepsspillet, sier Mjelde.

— Er du trygg på at Paniagua er krigeren dere trenger?

— Jeg synes han tar steg, og er bedre mot Brann enn mot Odd. Han er en kreativ og god ballspiller. Og så er det vår jobb å gjøre ham klar til rollen. Det blir feil hele tiden å sammenligne ham med Heikkinen. Fernando må løse ting på sin måte, sier Mjelde.

Tre fine mål

Start viste to sider lørdag. Førsteomgangen var strålende defensivt, og laget slapp ikke til Brann noe som helst. Etter hvilen fikk de rundt 1250 tilskuere på Sør Arena se noe av det offensive som bor i laget.

1-0 kom ved Gudmundur Kristjansson like etter pause. Islendingen ble servert på frispark av Zlatko Tripic, og scoret i sin andre kamp på rad.

Ernest Asante doblet ledelsen etter å ha blitt spilt alene med keeper av Espen Hoff 20 minutter før slutt. Ghaneseren rundet keeper, og satte ballen i det tomme buret.

Vertenes siste mål sørget Matthias Vilhjalmsson for. Asante la inn fra kanten, og fant islendingen alene i feltet. Vilhjalmsson plasserte ballen enkelt i hjøret for Piotr Leicejewski, og sørget for at Start vant generalprøven 3-1.