KRISTIANSAND: — Dagen har vært vanvittig hektisk, på grunn av glatt, såpete snø, sier Karl Sigurdsson, daglig leder for Viking Kristiansand.

Viking hadde ved 22-tiden fredag fått inn rundt 65 redningsoppdrag, ifølge Sigurdsson. Tallene fra Bjarne Johansen bil-demontering, som kjører oppdrag for både NAF og Falck, er trolig langt over 50, ifølge tall Fædrelandsvennen hentet inn ved 22-tiden.

Mange oppdrag var ennå ikke registrert.

10 redningsbiler

Viking og Falck har på det meste hatt ti redningsbiler i aksjon langs veiene i regionen.

— Folk står fast alle veier. Oppdragene har gått mest på utforkjøringer og folk som har kjørt seg fast, forteller Ole Johan Myrene, daglig leder for Bjarne Johansen bil-demontering.

Prioriterer

Kjøretøy som har hatt uhell som får konsekvenser for andre trafikanter, blir prioritert høyest.

— Vi prioriterer dem som står farlig til, og som sperrer veier, fortsetter Myrene.

— De som som har kjørt seg fast i ei brøytefonn hjemme ved huset sitt, havner ikke først i køen, poengterer Karl Sigurdsson.

Krevende

Fredag ettermiddag skrev Fædrelandsvennen om en lastebilsjåfør som hadde ventet seks timer på at Viking skulle taue opp bilen hans fra veikanten.

Sigurdsson understreker at det er krevende å berge tunge kjøretøy.

— Det tar ikke bare ti minutter å dra opp en lastebil, det kan ta flere timer, forteller han.

- Hvordan oppleves det endelig å være i skikkelig aktivitet, etter en mild vinter?

— Det har vært en kjip vinter for oss. I år begynte jo vinteren for oss i midten av januar. Vi synes det er gøy å være i aksjon. Det er gøy at folk er så fornøyde når vi kommer og hjelper, sier Viking-lederen.