Bilist Wopke Roukema kom kjørende på E 39 i Flekkefjord like etter at raset hadde gått, og forteller at bare hell gjorde at ingen ble truffet.

— Det falt ned stein fra høyt oppe fra fjellveggen, og ned på veibanen. Heldigvis var det ikke motgående trafikk, og bare flaks gjorde at ingen ble truffet, sier han til Fædrelandsvennen.

Han sier at en minibuss stoppet rett før ham, og at passasjeren tok ansvar med å rydde veibanen.

— Det kom en 8, 9 mann ut på veien, jeg tror de var fra Latvia eller Litauen. På fem minutter hadde de ryddet veien, slik at trafikk kunne passere igjen. Heldigvis var det lite trafikk akkurat da, sier Roukema.

Ryddet kjapt

- Og ingen ble truffet?

— Nei, heldigvis ikke. Vanligvis stenges også trafikken etter noe sånt, men passasjerene i minibussen sparket og rullet vekk steinene kjapt. Så hoppet de inn igjen, og kjørte videre. Det tok virkelige initiativ der ute, sier han.

Roukema sier at det var en skremmende opplevelse.

- Vi er jo vanligvis mest redde for trailere her borte, men det er ikke bare dem man må passe seg for, sier han.

Han tør ikke gjette hvor tunge de største steinene var, men sier at det tok to, tre mann å rulle dem vekk.

Fredag morgen

På Vegtrafikksentralen registrerte de også hendelsen.

— Vi fikk melding om dette like etter klokka 09, og at det hadde rast stein ut i veien. Noen bilister hadde ryddet opp. Det er litt stein igjen, men vi sendte ut vakta fra Mesta. De har ryddet og sjekket stedet ferdig, sier trafikkoperatør Arne Kleiv.

Raset gikk på E 39 i Flekkefjord, like nord for avkjøringen til Fv 466.