SONGDALEN: — Det skal ha kommet en bil ut fra en eiendommene. MC-føreren skal så ha truffet deler av bakskjermen på bilen, forteller operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrirkt.

I følge et vitne som har tatt kontakt med Fædrelandsvennen, skjedde kollisjonen på Lauvslandsmoen i Finsland. Sykkelen skal ha veltet, men sjåføren kom seg på bena igjen og kjørte videre.

Politiet kom etter kort tid til stedet. De hadde tidligere søndag avbrutt jakten på MC-føreren, og begrenset operasjonen til å lete etter ham.

Stakk fra kontroll

Jakten på sjåføren begynte da han stakk fra en politikontroll på E 39 ved Brennåsen i Songdalen Klokken 12.40. Vitner har beskrevet overfor Fædrelandsvennen at tre politibiler kom kjørende etter motorsykkelen.

— Det er politijakt etter en cross som kom i full fart. Tre politibiler har kjørt forbi, fortalte en tipser i Nodeland sentrum til Fædrelandsvennen.

Avbrøt forfølgelsen

— Politipatruljen avbrøt forfølgelse før Nodeland og leter på stikkveier i området, opplyste operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt.

Motorsykkelen er en crossliknende sykkel på mellom 400 og 600 kubikk.

— Du sier det er en mann. Vet dere hvem han er?

— Vi har en formening om hvem det er, ja. Det er noen som kjører slik, og han er en av dem. Han er hjemmehørende i Kristiansands-området og skal såvidt jeg husker være i begynnelsen av 20-årene, sier operasjonsleder Martin Ugland i politiet.