— Konflikten mellom enhetsleder SSA (....) og barne- og ungdomsavdelingens ledelse kan forhindre forsvarlige løsninger for pasientene. Dette må avklares, står det i den omstridte tilsynsrapporten som påviste uforsvarlig tilbud til syke nyfødte i Arendal.

DU KAN LESE HELE RAPPORTEN HER

Enhetslederen er Svein Elgvin. Han ønsker ikke å kommentere dette utover følgende:

— Det har vært konflikt mellom Arendal og Kristiansand i flere år, sier han og henviser til foretakstillitsvalgt for Fagforbundet ved Sørlandet sykehus Arendal, Merethe Krogstad Hoel.

Ikke riktig

— Det er ikke riktig at det er han som er problemet. Dette er problemer som har eksistert før Elgvins tid, sier Krogstad Hoel.

Fylkeslegen i Vest-Agder, Geir Stangeland, har pekt på at noen av problemene har vært at ansatte ved avdelingen i Arendal ikke rapporterer om avvik. Det vil si at de ikke fyller ut rapporteringsskjema dersom det skjer noe galt under behandlingen.

Slike skjema brukes systematisk for å avdekke forbedringspotensial i behandlingen.

- Må bli tøffere

Fylkeslegen beskylder dessuten Elgvin for å ha vært til hinder for å gjennomføre organisatoriske endringer som er bestemt av ledelsen ved sykehuset eller barnesenteret.

— Denne kritikken burde heller vært rettet mot sykehusledelsen for ikke å ha tatt fatt i og løst problemene for mange år siden. Sykehusledelsen må bli mye tøffere for å få orden på dette, sier Krogstad Hoel.

Hun tror ikke det er vanskelig å løse konflikten. Hun mener den først og fremst handler om at fagfolk må sette seg sammen, snakke og gjenopprette tillit til hverandre.

Sykehusdirektør Jan-Roger Olsen sier han vil at problemene skal løses raskt, og har satt tidsfrist på når han vil ha det klart. Det samme gjelder arbeidsmiljøproblemene på ortopedisk avdeling hvor opp mot 100 personer er rammet av en strid mellom overlegene.