Steinar Berås og Rune Bolseth var ikke helt enige om alle situasjoner i kampen. Til høyre Sogndal-trener Eirik Bakke. Foto: Jan-Erik Stiland
Her prøver Fuseini Mohammed seg på skudd fra langt hold, men det blokkeres. Foto: Jan-Erik Stiland
Steinar Berås fyrer av i første omgang, men uten skikkelig treff, triller ballen ufarlig utenfor målet til Sogndal. Foto: Jan-Erik Stiland
Fuseini Mohammed i fint driv i kampen mot Sogndal. Foto: Jan-Erik Stiland
Jan Jenssen storkoser seg på et høyere nivå enn han har spilt på før, og var toneangivende i kampen mot Sogndal. Foto: Jan-Erik Stiland
Ohi Kwoeme Omoijuanfo løp og kriget mye offensivt for Jerv, men klarte ikke komme til de store sjansene mot Sogndal. Foto: Jan-Erik Stiland

— Jeg er fornøyd med mye i dag. Det sier litt når et antatt topplag kommer til Levermyr og er så fornøyde med ett poeng at de rir det inn mot slutten av kampen, mener Jerv-trener Steinar Pedersen.

Han fikk sammen med over 1400 tilskuere se sitt nyopprykkede lag virkelig gå i krigen mot fysisk sterke Sogndal. Og batalje ble det, uten de helt store sjansene i løpet av nitti minutter.

Ruvet

— Vi må være greit fornøyd med å holde et av topplagene til 0-0. Med litt mer flaks kunne vi tatt alle tre poengene også. Jeg synes vi har vist gjennom de to første kampene våre at vi er klare for divisjonen og vel så det, mener kaptein Glenn Andersen.

Fuseini Mohammed fikk en skikkelig smell i andre omgang, men fortsatte i stor stil etter litt pleie. En av kampens beste spillere. Foto: Jan-Erik Stiland

Han ruvet i forsvar for vertene, og sogningene skapte knapt en sjanse kampen gjennom. Tvert i mot var det Jerv som tok tak i kampen i andre omgang, og skapte to-tre gode sjanser som kunne gitt uttelling. Nærmest var Alexander Lind som vendte på femmeteren, men fikk skuddet blokkert til corner kvarteret før slutt.— Jeg synes ikke vi mangler noe spesielt for å vinne denne kampen. I slike kamper får man få muligheter, og må være veldig rå for å sette en av dem. Vi kommer til å ta mye poeng og gjøre det bra i denne divisjonen, sier en krystallklar trener Pedersen etter to kamper mot topplag.

Tilskuerskryt

Fornøyd var også publikum, som støttet sine krigere med god stemning. De ga smilende sin applaus til Jervspillerne da kampen var slutt.

— Det er utrolig moro å spille på hjemmebane med så mye folk, nye tribuner og en god motstander. Jeg håper virkelig de kommer og støtter oss i alle kampene og ikke bare mot Sogndal og Brann, sier Jan Jenssen etter kampen.

Han fikk mye mindre rom enn han er vant til fra sine opptredener i andredivisjon, men var den som klarte å sette i gang litt spill innimellom all krigingen.

Alexander Lind får vendt opp og kommer til skudd, som blir blokkert på femmeteren i andre omgang. Kanskje kampens største sjanse. Foto: Jan-Erik Stiland

— Det er moro å prøve seg på dette nivået, og spille mot så gode motstandere. Vi har ingenting å tape, og viser at vi har noe i divisjonen å gjøre. Vi kommer til å score mange mål framover. Holder vi tett bak neste kamp også, så vinner vi, fortsetter Jenssen glisende.Sogndal-trener Eirik Bakke var også fornøyd med ett poeng i Grimstad.

Kjedelig

— Jeg synes vi matcher Jerv på det de er gode på, og står opp mot dem i den stillingskrigen denne kampen blir. Vi hadde en kampplan der vi skulle stå i mot det gode kollektivet de har, og satse på overganger. Bortsett fra at vi fikk færre overgangsmuligheter enn vi hadde trodd, gjennomfører vi kampen til punkt og prikke. Det er jeg fornøyd med, mener Bakke.

Han tror Jerv kommer til å overraske de fleste denne sesongen.

— Jeg så dem mot Sandnes Ulf der de var det klart beste laget. I dag ble det mer krig enn fotball, men med bedre bane og annen motstand, kommer Steinar Pedersens spillefilosofi til å gi Jerv mange poeng i år, tror Sogndal-treneren.

Fotballprofilen oppsummerte det nok mange kjente på etter oppgjøret slik:

— Det var vel egentlig en kjedelig fotballkamp.