— Jeg visste jeg ville snakke om Alason dersom jeg fikk holde denne talen, sa arbeiderpartiets nyvalgte partisekretær, Kjersti Stenseng fra talerstolen.

Fortjent oppmerksomhet

Abdullahi Alason, som representerer Ap i Kristiansand bystyre, var invitert til landsmøtet som gjest. Forrige helg ble historien hans viet tid på Dagsrevyen. Abdullahi Alason kom til Norge som 17-åring med 100 dollar, to skjorter og en tannbørste i bagasjen. Det gikk ikke Ap-ledelsen hus forbi.

— På Dagsrevyen fikk du den æren du fortjener. Du har jobbet for Kristiansand som ungenes by. Du har vært et lokomotiv for verdiskapning og integrering i hele regionen. Og når regjeringen sendte sin representant som jobber mot ekstremisme ut for å lære av de gode, lokale eksemplene, ja da var det nettopp Alason de ville lære av, sa Stenseng.

En lang reise

Ap-politikerne fra Kristiansand ble rørt da godordene ble servert fra talerstolen.

— Før jeg kom til Norge sto jeg i matkø klokka 05.00 morgenen i et borgerkrigsherjet land. Lørdag kveld satt jeg på vip-bordet under landsmøtefesten og snakket med partiledelsen. Det har vært en reise, sier Abdullahi Alason.

— Hva gjør en slik oppmerksomhet med deg?

— Det gir meg energi, glede og selvtillit. Jeg håper jeg kan være med på å spre noe av denne gleden videre, sier Alason fra landsmøtesalen i Folkets hus.