Jeg starter før påske, sier Rolf Dale og viser fram lokalene i kjelleren på Butikkhuset. Her skal han boltre seg på 400 kvadratmeter med dyrebutikk, og avdelinger for fiskeutstyr og malerutstyr.

— Det kribler i kremmeren i meg. Jeg gleder meg veldig til å komme skikkelig i gang igjen. Vi åpner helga før påske, sier Dale til Fædrelandsvennen.

Han var kremmer på gamlemåten, og i 22 år drev han Alt mulig-butikken i Vennesla sentrum. Her kunne du kjøpe et virvar av varer. Dale spesialiserte seg på fiskeutstyr og maleutstyr, men han reiste mye rundt og kjøpte opp varepartier. Du visste aldri helt hva neste tilbud ville bli.

Dale solgte denne butikken i 2013 og tok ett år fri før han åpnet Vennesla sentrums aller første dyrebutikk, Buddy, i fjor vår.

Kjelleren på Butikkhuset

Tirsdag kom nyheten om at de nye eierne av Alt mulig-butikken legger inn årene og stenger. De greide ikke å få lønnsomhet i det.

Når vi ringer Dale for å spørre hva han synes om det, sier han:

— Jeg skal i gang igjen. Jeg hadde ikke tenkt å si det nå, men siden du spør...

I en alder av 56 år skal jeg drive den største butikken jeg noensinne har hatt

— Jeg har leid hele underetasjen i Butikkhuset, der Sport 1 var. I en alder av 56 år skal jeg drive den største butikken jeg noensinne har hatt. Det blir dyrebutikk og masse annet på 400 kvadratmeter, forteller handelsmannen.

Den gamle Alt mulig-butikken var 320 kvadrat. Dyrebutikken er 120 kvadrat.

Litt av hvert

Han tar med seg Buddy-konseptet fra hjørnelokalet i Butikkhuset og ned i kjelleren av Butikkhuset. Samtidig skal han åpne stor avdeling med fiskeutstyr og stor avdeling med malekoster og maleutstyr. De to siste tingene var Dales aller største suksesser mens han drev Alt mulig-butikken.

— Jeg har allerede snakket med de gamle leverandørene. De er klare. Det blir to butikker i én. Buddy-butikken blir en del, og så blir min øvrige drift én del. Vi må ha to kasser og adskilt drift, men det blir i samme lokale, sier han.

— Begynner du med plutselige utsalg av billige varepartier igjen?

— Jeg vil ikke si for mye, men noen sjokoladepartier må kundene regne med. Vi får se. Det blir nok ikke like mye krimskrams som da jeg drev Alt mulig-butikken, sier Dale.

Han håper å trekke folk til sentrum, slik han gjorde i de forrige glansdagene. Da han drev Alt mulig-butikken, kom kunder fra fjern og nær for å kjøpe fiskeutstyr.

— Vi får håpe på at vi skal få litt liv igjen, sier Dale, som takker huseier Vidar Håverstad for godt samarbeid og greie forhandlinger om leieavtale.

Håverstad er fornøyd med at Dale vil satse stort igjen.

— Dette er helt nytt. Vi skrev avtale tirsdag kveld. Jeg tror Rolf virkelig kan få noe til i kjelleren, som har stått tomt i snart seks måneder. Det er et stort lokale, men han er en dyktig kremmer. Han har fått ei grei leie, siden det er en stor kjeller, sier Håverstad, som tror Dale vil trekke folk til sentrum.

Kaffebar?

Huseieren er allerede på jakt etter ny leietaker til hjørnelokalet.

— Det er et sentralt sted i sentrum, og vil passe til kaffebar eller lunsjkafé. Mitt mål er å få kontakt med noen som vil drive med det. Sentrum trenger det, sier Håverstad.