— Det er behov for vogna for å kunne drive marinaen i henhold til avtalen med kommunen. Vogna fyller en viktig funksjon og fra vår side kan vi ikke se at det er grunnlag for innvendinger mot dette. Den er ikke til hinder for ferdsel eller bruk av området, hevder Kuholmen Marina-eier Allan Gustav Classon via sin advokat i søknaden.

Han ønsket å ha husvogna stående på brygga ved Kuholmen Marina, som servicebygg i inntil to år. Da søknaden ble sendt inn var vogna allerede tatt i bruk, og en rekke naboer klaget på det de mente var en ulovlig sommerhytte som privatiserer verdifull strandsone.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Lekker tomt

— Dette er en av de fineste tomtene på hele Lund. Her burde det vært en marina med kiosk og benker der folk kunne slå seg ned. I stedet er det bygd en privat terrasse så du føler du går rett inn i en privat sone. Det var ikke det som var meningen da de anla kyststien rundt bukta, uttalte leder Leif Emanuelsen i Framnes og Kuholmen Velforening da Fædrelandsvennen omtalte saken i fjor sommer.

Les også:

Overfor kommunen bekrefter innehaveren at den 24 kvadratmeter store vogna benyttes til overnatting om sommeren, noe som er i strid med reguleringsplanen. Parkvesenet støtter naboene i at privatiseringen er uheldig, ikke minst siden det nylig er anlagt kyststi for folk flest.

— Ikke et servicebygg

Husvogna er plassert her ved Kuholmen Marina, med Bertesbukta i bakgrunnen til høyre. Ved siden av ses den røde vaktbua, som kommunen mener eieren heller kan sette i stand. Foto: Torstein Øen

På denne bakgrunn har plan— bygg- og oppmålingsetaten nå avslått søknaden.Eieren har riktignok bare søkt om å bruke vogna som servicebygg, men etaten mener den «ikke har en planløsning tilpasset funksjonen som servicebygg». Slik den er innredet, egner den seg bedre som sommerbolig.

Hvis han ønsker å oppgradere fasilitetene, må han ta i bruk den røde bua som allerede står der. «Det vises til at det allerede står et bygg på området godkjent som servicebygg, som kan istandsettes», heter det i avslaget.