Søgnes nye videregående skole skal bygges på Tangvall, og den skal ha plass til 600 elever. Tirsdag vedtok fylkeskommunens hovedutvalg for kultur og utdanning å sende saken ut på høring.

Det sendes ut forslag om at skolen skal bygges i to trinn. Blir det vedtatt, vil deler av skolen være klar til å kunne ta imot elever om fire år.

Les også:

— Det er foreslått at Søgne sin allerede eksiterende vgs skal flytte deler av sin naturbruk-opplæring inn i den nye skolen, sier saksbehandler Eva Bergh i Vest-Agder fylkeskommune til Fædrelandsvennen.

- Vil dekke behovet

Hun legger til at praksisopplæringen for elevene som går på naturbruk-linja fortsatt skal foregå på Søgne videregående skole.

Lokalene som skal brukes, foreslås å oppgraderes.

I høringsnotatet hevdes det at disse byggeplanene vil bidra til å dekke den forventede elevtallsøkning fra 2024. I tillegg til naturbruksopplæringens behov for endring.

Variert studietilbud

Det anslås at skolen vil være helt ferdig tidligst innen ti år.

Hva skolen konkret skal tilby av opplæring, er ikke vedtatt. Per nå er utgangspunktet at skolen skal tilby studiespesialiserende linje til 270 elever, tilbud innen påbygg til studiekompetanse, helse- og oppvekstfag, bygg- og anleggsfag, teknologi og industriell produksjon, spesialundervisningsklasser og naturbruk.

To skoler i Lister

Det er også sendt ut nytt forslag til høring om skoletilbudet i Lister. Lister videregående skole har i dag fem ulike studiesteder. Forslaget som nå er sendt ut på høring, foreslår at denne skolen skal gjøres om til to selvstendige skoler med hver sin rektor: En i Farsund og en i Flekkefjord.

Deler av utdanningstilbudet skal tilbys i Kvinesdal og i Lyngdal.

Les også:

Drøfter navn og studietilbud

— Skolen som i dag finnes i Lister skal også utvides og ombygges, i forhold til tilbudene som de nye skolene skal tilby. Hvordan ombyggingen skal organiseres, skal drøftes i mars. Blant annet skal opplæringstilbudet, fordelingen av utdanningsprogrammene og hvilke navn skolene skal ha, diskuteres, sier Bergh.

Ifølge henne står det i forslaget at skolene skal kunne ta imot elever til skoleåret 2016 - 2017.